Välj rätt snabbmat!

Att hitta nyttig snabbmat kan vara svårt. Ibland finns det helt enkelt inte så många alternativ. Vi tipsar om de bästa valen!
Publicerad 20 april 2017

På resan

Snabbmat på flygplan bjuder inte på många hälsosamma valmöjligheter. Köp en självplockad sallad från en matbutik innan du kliver på flygbussen.

De längre tågsträckorna har ofta näringsrika sallader som kan kompletteras med räkor, kyckling eller vegetariska alternativ.

Oavsett hur du reser, ta alltid med ett litet mellanmål så du klarar eventuella väntetider utan att behöva panikköpa onyttigheter.

På fritidsanläggningar och lekland

En heldag på aktiviteter med barn kan vara utmanande när det kommer till lunchutbud.

Se upp för för mackor med feta fyllningar, friterade måltider och sockerbomber till bakverk. Satsa på lagad mat, helst med kokt potatis eller ris som tillbehör. Be om mera grönt och mindre sås. I bästa fall erbjuds salladsbord, och där kan du med lite tur botanisera bland vitkål, bönor, broccoli och kanske några fröer.

Vardagsbråttom ute på stan!

Sök upp närmaste juicebar om du är i shoppingkvarteren. Välj en matig och innehållsrik juice eller smoothie. Ofta erbjuds nyttiga mackor på fullkornsbröd på dessa ställen. Perfekt komplement!

Shoppinglördag med familjen

Okej. Majoriteten röstade för Hamburgerrestaurangen. Ha förtröstan, här finns alternativ!

  • Välj fullkornsbröd om det går.
  • Välj kyckling istället för burgare av nötkött.
  • Be om extra sallad och grönsaker.
  • Hoppa över dressing, eller be att få vid sidan av så du får en lagom mängd.
  • Välj grönsaker som tillbehör till din meny.
  • Välj vatten som dryck. Mineralvatten med smak ofta ingår i menyer!