Hitta tid för träning i julstressen

Motion får ofta stryka på foten när det plötsligt står december i almanackan. Men upplever du stress inför julen så är det träningen du ska prioritera. Här är knepen som ger dig tid att hålla formen!
Publicerad 1 december 2016

Träna hemma! Det är alltid bra att ha en hemmaversion av sitt gymprogram. Prata med en tränare på ditt gym för lite enkla variationer som inte tar mer än en halvtimme i vardagsrummet. Som uppvärmning? Favoritmusik på hög volym och dansa, dansa, dansa!

Ta en rask promenad till jobbet! Om det är på tok för långt så kanske du kan gå åtminstone en halvtimme och sedan hoppa på bussen eller tåget. Musik eller radio i lurarna så ska du se att endorfinerna snart strömmar till, även den mörkaste av decembermorgnar. Om du bor nära jobbet? Ta en omväg såklart!

Testa snabbträning! På nätet finns mängder av tips på Tabata, eller HIT, som står för högintensiv träning. Vissa program är så korta som 7 minuter! Men kom ihåg bara, att värma upp ca 10 minuter innan.

Julstäda! Om du tillhör de lyckliga som vanligtvis har städfirma, pausa den ett par veckor och hitta tjusningen med att städa själv. Känn pulsen stiga, när mattor skakas och dammråttor jagas. Ta en svängom med golvmoppen och njut av den dubbla må bra-känslan när allt är klart!

Sist men inte minst…

Träna mentalt på att acceptera att just nu är den tid på året då det blir lite upp och ner med det mesta. Var förlåtande. Stanna kvar här och nu. Bjud dig själv på några riktigt djupa och välgörande andetag mellan varven istället. Trots allt är det ju bara jul en gång om året...