Just do it! Tips & trix för träningen efter jul och nyår

Bara gör det! Visst är det lättare sagt än gjort... Men kom ihåg att den svåraste biten oftast är att ta sig iväg till träningen. När du väl är på gymmet eller i spåret så är det inte troligt att du ångrar dig och vänder tillbaka, eller hur?
Publicerad 19 december 2016

Tänk på att…

... du behöver inte börja om från början om du redan har varit regelbunden med träning en tid. Under jul och nyår tog du paus, men grundkonditionen som du byggt upp försvinner inte så snabbt. Du kommer märka det när du kört ett eller två pass: “Nämen så illa var det ju inte” eller “Wow, jag är starkare än jag trodde!”

Gör det du tycker är roligt! Om det känns trögt att ta upp rutinen med den träningsform du hade innan jul så gör det du längtar efter mest. Bara du kommer igång med något. Gå till badhuset med familjen. Motionssimma 20-30 min medan de andra leker, dyker eller hoppar, så förenar du nytta med nöje!

Variera träningen! Lås dig inte vid tanken att “jag är löpare, men nu känner jag inte för det”. Tänk istället ut en plan B, om lusten bara inte finns. Vad finns det mer för träning du kan ta till spontant? Drop in på ett Zumba-pass, motionscykel hemma, spela badminton med en kompis.

Hitta inspirationen! Fynda ett nytt träningsplagg på rean. Köp ett träningsmagasin och låt dig inspireras. Sätt på lite bra musik hemma och dansa så du fylls av lust att röra på dig.