Senaste nytt på träningsfronten

Inför det här året har trendspanarna sett alltmer fokus på teknik inom träning. Men också den mjukare träningen får mer utrymme.
Publicerad 27 februari 2017

 

  • Teknik och träning. Perfekt kombo för alla tekniknördar med träningsintresse! Det ska vara aktivitetsarmband, smarta klockor och VR-glasögon i år.
  • Att använda sin egen kroppsvikt i träningen. Testa att krypa lågt som ett lejon eller hoppa som en groda. Då får du en hint vad det handlar om!
  • Nätbaserad träning hemma. Många träningsföretag erbjuder nu kompletta medlemsskap med träning och kostrådgivning online.
  • HIT - Högintensiv träning. Här går det undan! Via youtube kan du köra ett pass på under en kvart utan att ens behöva lämna huset! Denna träningsform finns såklart även på gymmen.
  • Yoga av alla de slag. Även pass som kombinerar exempelvis yoga och pilates. Här får du med såväl kropp som själ i träningen.
  • Gruppträning. Traditionella gymklasser såväl som funktionell utomhusträning i grupp är riktigt hett.

3 frågor till Patrik Ljung, VD för HTA AB, som driver gym och gruppträning på Kockum Fritid i Malmö.

Vilka trender ser du på träningsfronten?

Hos oss ser vi att de lugna passen såsom Yoga och BodyBalance drar allt fler deltagare. Men även de korta, högintensiva passen (HIT) på 30 minuter.

Vilka pass ökar mest i popularitet hos er?

Vi har startat “komma igång-klasser” som är väldigt populära. Perfekt för dem som vill ha hjälp i starten och med motivationen.

Om man aldrig satt sin fot på ett gym förut eller inte har tränat på länge, hur ska man börja?

Bästa tipset är att gå med i en kurs. Då har du en bokad tid att passa och en grupp att känna gemenskap med.