Håll igång motivationen – oavsett vad vågen visar

Veckans strategi
Publicerad 15 februari 2024

Det finns många sätt att mäta framsteg som inte handlar om vad vågen visar. Det blir enklare att se dem om du föreställer dig att vågen inte finns.

Låt oss gräva lite djupare…


Nu när du har din lista kan du fundera över vad dina framsteg verkligen betyder för dig.
Visst blir vi glada av att se ett minus på vågen varje vecka (eller jämvikt om du redan nått ditt mål), men siffran på vågen är bara ett av flera olika sätt att mäta framsteg. Dessutom är vågen inte alltid “rättvis”. Både motgångar och att vikten ibland står still är en del av hälsoresan.

Ditt “varför” handlar säkert inte bara om vikten, och dina framsteg borde inte heller göra det. Det är viktigt att kunna lägga märke till och fira alla dina framsteg. Det kan vara allt från små bra saker, som att du äter grönsaker varje dag, till abstrakta hälsovinster som att du märkt att du har fått bättre kondition. Detta är saker som vågen inte visar.

Forskning visar att många av ViktVäktarnas medlemmar som reflekterar över framsteg som inte är kopplade till vågen, känner att detta hjälper dem att gå ner i vikt och hålla den. Så försök att se alla framsteg du gör, och glöm inte att även små framsteg är värda att firas. Ju mer du övar på att se allt som går bra, bortom vågen, desto enklare blir det att glädjas åt dina framsteg.