Hjälper eller stjälper människorna i din närhet dig på din resa?

Veckans strategi
Publicerad 21 maj 2024
Familj, vänner, arbetskamrater, personer du följer på Instagram... alla kan på olika sätt påverka din resa. Ta dig tid att tänka på vem du låter dig påverkas av.

Låt oss gräva lite djupare…

Det är lätt att av slentrian umgås med samma personer, streama samma podcasts eller tv-program och skrolla igenom samma TikTok- eller Instagram-konton utan att tänka så mycket på vilken inverkan de har. Det blir lätt så att vi tar till oss andras ord, idéer, bilder, budskap och tonfall. Detta kan påverka hur vi känner och tänker och till slut också vad vi gör.

Genom att ta ett steg tillbaka och reflektera kan du lägga märke till de som gör det lättare för dig att nå dina mål genom det stöd du får från dem. Du kan samtidigt komma till insikt om vem som gör det svårare för dig att göra de förändringar du önskar. Vi säger inte att du ska välja bort nära och kära ur ditt liv. Det handlar om att prioritera tid och uppmärksamhet åt dem som hjälper dig att hålla dig på rätt spår. Som vännerna som älskar att prova lite mer hälsosamma matställen, än de som alltid ratar dina förslag till mer hälsosamma val. Det är de förstnämnda du vill umgås med mest på din resa.