Så får du motion att kännas roligare

Veckans strategi
Publicerad 10 januari 2023

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Oavsett om det nya året inspirerat dig till att motionera mer eller om den där nystarts-effekten redan börjat avta, kan det finnas anledning att dra nytta av familj, vänner och andra i din omgivning för att skapa momentum och hålla i din aktivitetsrutin.

Låt oss gräva lite djupare…

Människor trivs när vi känner samhörighet och får stöd från andra. Om vi anammar det i våra aktivitetsrutiner kommer det sannolikt kännas roligare att vara aktiv och då vill vi göra det mer. Att röra på sig tillsammans med andra kan även öka självförtroendet, inspirera till att öka intensiteten, och få det du gör att kännas lättare.

Många kämpar med att bli fysiskt aktiva och att fortsätta vara aktiva - det är normalt. Men att röra på sig mer är en framgångsfaktor för viktminskning och att hålla vikten. (Nästan två tredjedelar av medlemmarna i ViktVäktarna® Success Registry* rapporterade att de “oftast” eller “alltid” är fysiskt aktiva i minst 30 minuter per dag på en måttlig intensitet, jämfört med endast 14,8% av personerna i studiens viktstabila kontrollgrupp). Att hitta sätt att göra fysisk aktivitet till något du faktiskt gillar och - vågar vi säga - till och med ser fram emot kommer hjälpa dig ta dig närmare dina mål.

*WW Success Registry är en forskningsstudie som består av WW-medlemmar som gått ner minst 9 kg och bibehållit den viktminskningen i ett år. Låter det som du? Dela din framgång och gå med i studien idag.

Läs mer om månadens tema som handlar om 4 nycklar till framgång på viktresan.