Så gör du hälsosamma måltider mer intressanta

Publicerad 22 april 2024

Middag på din favoritrestaurang eller brunch med familjen… vissa måltider är mer speciella än andra. Låt oss föra över den speciella känslan till dina hälsosamma vardagsmåltider.

Låt oss gräva lite djupare…

Alla måltider behöver inte ge oss en speciell känsla. Men vardagsmaten och dina hälsosamma matvanor ska heller inte kännas som en slentrianmässig rutin som känns trist och oinspirerande. Att snegla på vad som gör “speciella” matupplevelser så festliga och tilltalande kan hjälpa till att göra din “go-to”-mat mer lockande och intressant.

Testa att servera dina Pointsvänliga tacos på fint porslin och med dekorativa servetter. Eller skapa en mysig atmosfär med tända ljus och bakgrundsmusik för att göra tisdagens fiskgratäng till en trevlig måltidsstund. Forskning tyder på att om man skapar en trevlig måltidsmiljö och använder sensoriska och nostalgiska ord för att beskriva maten kan det öka vår njutning av det vi äter.

Summa summarum: Dina hälsosamma rutiner och din “go-to”-mat håller dig på banan. Men att tänka annorlunda kring dem - hur du serverar maten, var eller hur du äter den, vad du kallar den - hjälper till att göra det mer intressant och kan få dig att känna dig mer inspirerad att fortsätta din resa.