Så håller du dig på banan när du äter ute

Veckans strategi
Publicerad 2 november 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

När någon annan lagar maten har vi mindre kontroll över ingredienser, mängder, tillagningsmetod och portionsstorlekar. Men vi kan förbereda oss genom en annan typ av måltidsförberedelser. Låt oss förklara.

Låt oss gräva lite djupare…

Har du någonsin gått på en fest där allt blev exakt så som du planerat? Det hade såklart varit skönt om vi kunde förutse och förbereda oss för alla matbeslut under en kväll, men även om vi inte alltid kan det så har vi stor nytta av att planera framåt och ha en strategi för kvällen för att se till att göra det så bra som möjligt.

När vi har gjort en plan i förväg och när vi har tänkt igenom vilka oförutsedda händelser som skulle kunna uppstå har vi hjälpt oss själva att kunna hålla oss på banan. Men du kan inte kontrollera allt och du är heller inte perfekt - men du förtjänar att njuta av livet. Det betyder att det är OK om du äter lite mer av något för att det är så gott. Eller om du försökt undvika brödet, men doften av nybakat och att det stod framför dig, gjorde att du inte kunde motstå det. När det sker, för det kommer att ske, kan du samla dig igen och göra en plan för hur du ska ta dig tillbaka på banan. Blicka framåt och var snäll mot dig själv.

Fundera över hur din plan för kommande evenemang ska se ut, och öva på att visa dig själv medkänsla, då kommer du vara redo för att ta dig an julmånadens festligheter.

Läs mer om månadens tema som handlar om beprövade strategier som hjälper dig att lägga en bra grund för att kunna avsluta året framgångsrikt.