Så hanterar du motgångar

Veckans strategi
Publicerad 22 november 2023

Det är inte lätt att alltid hålla sig på banan. Att stöta på motgångar och utmaningar är helt normalt och något som händer oss alla någon gång under vikt- och hälsoresan. Oavsett om vågen visar plus, du har överskridit din Points®budget eller du är i en jobbig period så är det bra att påminna dig själv om att du inte är den enda som känner att det är kämpigt ibland. När detta händer är det också bra att ha en plan för hur du ska komma tillbaka till dina rutiner! Har du ingen plan, eller behöver du tips på hur du ska göra? Testa denna strategi.

Låt oss gräva lite djupare...

Livet är fullt av motgångar. Både stora och små utmaningar du ställs inför kan kännas jobbiga, och det är helt OK att känna sig omotiverad eller orolig när det händer. Men försök att inte skuldbelägga dig själv eller leta efter något att skylla på. Du kan inte ändra på det som hänt. Men du kan tänka framåt!

Att skapa en plan och bestämma dig för hur du ska reagera och agera när du ställs inför motgångar kan hjälpa dig. Det är allra enklast att göra detta när du är lugn och känner att allt går som planerat. Då kan du göra en plan som du verkligen kommer att kunna följa. Jämför detta med att ta snabba beslut och göra extrema förändringar som annars är vanliga reaktioner vid en motgång. Kanske känner du att du måste skapa en mängd olika nya vanor på en vecka och blir frustrerad när det inte funkar. Eller så kanske du bara vill ge upp?

Alla har vi någon gång ställts inför en motgång eller utmaning. Det som är viktigt är vad du gör när det händer. Att ha en plan redan innan är ett bra sätt att hantera motgångar på. Då vet du vilka vanor du ska använda som hjälp för att komma tillbaka till dina rutiner igen. När du vet vad som funkar och vilka dina styrkor är blir det enklare att ta sig över hindren på vägen mot ditt mål.

3 snabba fakta

1. Motgångar leder ibland till att vi vill ge upp eller göra extrema förändringar.

2. Att ha en plan för hur vi ska agera när vi ställs inför utmaningar hjälper oss att komma tillbaka till våra vanor.

3. En genomförbar plan med enkla steg leder till snabb framgång.