Så identifierar du ditt varför

Publicerad 29 april 2024

Det finns troligen en anledning till att du vill gå ner i vikt och leva hälsosammare. Men kan du förklara ditt “varför”? Följ stegen nedan för att påminna dig själv om vad det är som inspirerar dig.

Låt oss gräva lite djupare…

Att sätta mål är viktigt, men att förstå varför du vill nå dina mål är minst lika viktigt. Vi kallar det för ditt “varför”. Det är anledningen till att du vill nå dina mål utifrån vad som är viktigast för dig. Du bestämmer själv hur stort eller litet ditt "varför" ska vara. Kanske vill du känna dig mer självsäker på jobbet, orka leka med dina barn eller helt enkelt kunna ha på dig dina favoritstövlar igen. Det är helt upp till dig.

Oavsett vad du landar i så se till att ditt "varför" är specifikt. Ju mer du kan visualisera det, desto mer kommer det att hjälpa dig ta dig framåt mot dina mål. Hur kommer det sig? Vi vet att viktresan är full av toppar och dalar och allt däremellan. Och i skakiga stunder kan det vara till hjälp att stanna upp och reflektera över vad som är kärnan (dvs vad som driver dig mot målet) för att hjälpa dig själv hitta fotfästet igen.