Så kan du bli snällare mot dig själv

Veckans strategi
Publicerad 31 januari 2023

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Kritiserar eller klandrar du dig själv så fort något inte går som du tänkt? Börja bjud in en vänligare röst istället och få den att stanna kvar för gott.

Låt oss gräva lite djupare…

Om dina standardtankar kring viktresan tenderar att vara mer som en sträng magisters, än som en stödjande väns, är det helt normalt. Ibland är självkritik så inpräntat att det sker automatiskt utan att vi själva ens inser att det sker. Men oavsett om du överskridit din budget, hoppat över ett träningspass, eller känner för att ge upp - att vara hård mot dig själv är inte svaret.

Svaret är istället att vara snäll mot dig själv och ge dig själv kärlek. Och med lite övning kan det bli mer och mer naturligt att reagera med vänlighet istället för självkritik. Det är ett beprövat och kraftfullt verktyg för att kunna göra betydelsefulla förändringar.

Börja med att upprepa en vänlig fras ofta - gör det oavsett om du just nu kämpar med din viktminskning eller inte. Det här enkla beteendet kan skapa ett nytt tankemönster som kommer hjälpa till att tysta ohjälpsamma tankar och självkritiska ord, öka ditt självförtroende och din motivation, och i slutändan elda på din framgång.

Läs mer om månadens tema som handlar om att hålla det så enkelt som möjligt under viktresan.