Så planerar du för hinder innan de sker

Publicerad 15 juni 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Oroar du dig för hur du ska kunna hålla dig på banan under en kalashelg, konferens eller semester? Gör inte det. Du behöver inte alltid hålla dig till ditt vanliga manus. Öva in ett alternativt manus i förväg så att du vet hur du ska agera i olika situationer.

Låt oss gräva lite djupare…

Missförstå oss rätt, vi älskar rutiner! Men sanningen är att dina rutiner kommer inte att fungera varje dag eftersom livet inte ser likadant ut varje dag. Tänk på allt som kan röra om i grytan - fester, semestrar, högtider, övernattningsgäster, etc. Måste du ge upp sådant för att hålla dig på banan? Inte alls! Du behöver heller inte tvinga dig själv att hålla fast vid och få dina vanliga rutiner att fungera i en annan miljö. (Kvadratisk kloss möter runt hål.)

Gör istället förändringar som fungerar i olika situationer. Det är som att ta en liten omväg. Du kommer fortfarande till samma destination, men det kan ta lite längre tid eller se annorlunda ut än din vanliga rutt. Och det är inget att oroa sig över.

Kom ihåg att den här resan handlar inte om att beröva dig själv något - varken mat, dryck eller upplevelser. Hemligheten är att ge dig själv tillåtelse att vara flexibel och anpassa dina rutiner efter behov så att du kan njuta på vägen mot din målvikt.

Läs mer om månadens tema som handlar om hur du kan hålla dig på banan genom att vara flexibel.