Så sätter du enkla mål för att nå stor framgång

Veckans strategi
Publicerad 26 januari 2023

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Vilka är dina mål för året? Mål som verkligen kommer hjälpa dig på din viktresa? Oavsett om målen handlar om att regga det du äter, om att laga hälsosammare mat eller röra på dig mer så kommer du vara hjälpt av att tänka i mindre termer.

Låt oss gräva lite djupare…

Du vet kanske redan varför det är till hjälp att bryta ner ett större mål till ett mindre och du gör kanske redan det i viss mån. Exempel: Om ditt mål är att gå ner i vikt eller hålla din vikt kanske du fokuserar på mindre mål som att regga det du äter och hålla dig inom Points®budgeten. Eller så försöker du nå ditt dagliga aktivitetsmål eller äta mer NollPointsmat varje dag.

Men de här mindre målen kan fortfarande kännas övermäktiga. Att bryta ner dem ännu mer, kommer hjälpa dig ta dig framåt och göra så att vägen mot mål känns lättare att gå.

Bonus: Att sätta - och uppnå - en rad genomförbara, mindre mål låter dig uppleva framgång längs hela vägen. Det stärker ditt självförtroende och skapar momentum som ger energi till din fortsatta resa. Innan du vet ordet av är du på god väg att nå ditt mål, ett mål som kanske till en början kändes som att bestiga ett högt berg.

Läs mer om månadens tema som handlar om att hålla det så enkelt som möjligt under viktresan.