Så skapar du en mättande måltid

Veckans strategi
Publicerad 23 maj 2024

Letar du efter måltidsinspo som tickar i alla boxar: enkla att fixa, goda, får plats i din Points®budget, och hjälper dig hålla dig mätt? Kolla in vårt “recept”.

Kolla in receptet för exakta mängder och instruktioner till exemplet ovan: Kycklingfajitas med vitlökssås

Låt oss gräva lite djupare…

Det finns inget rätt sätt att sätta samman en måltid. Och alla måltider behöver varken inkludera de fyra kategorierna ovan eller vara helt och hållet tillfredsställande. Men om du brukar fråga dig själv varför du är hungrig kort efter din senaste måltid, kan det vara till hjälp att ha en “måltidsmall” som kan guida dig till mättande matkombinationer - och på så sätt hålla dig på banan.

Hur? Att skapa måltider med en bas av proteinrik och/eller fiberrik mat (näringsämnen som är kända för att hålla dig mätt längre eftersom de bryts ner långsamt) innebär att du är mindre benägen att äta för mycket senare. Samtidigt är det till hjälp om du kompletterar med en del smakrika ingredienser med högre Points (t ex ost, dressing, nötter) som du gillar för att även tillfredsställa din hjärna.

Sammanfattningsvis: Den viktigaste nyckeln till viktminskningsframgång är att äta färre kalorier (eller Points) än du gör av med. Om du kan tillfredsställa både mage och psyke kommer det bli både lättare och godare att nå dina mål.