Så skapar du en rutin för att regga

Veckans strategi
Publicerad 18 december 2023

De som reggar sin mat går oftast ner mer i vikt. Men hur ska vi göra för att regga mer? Försök att göra det till en rutin, precis som allt annat du redan gör – borsta tänderna, brygga kaffe eller läsa mejlen.

Låt oss gräva lite djupare...

Vi pratar mycket om att regga. Du som är ny kommer att lära dig mycket om detta. Varför? Jo, för att forskning visar att de som reggar mer också går ner mer i vikt. När du reggar regelbundet blir du medveten om vad och hur mycket du äter. Första steget till betydelsefull förändring är just medvetenhet, så att regga och lägga märke till våra matvanor hjälper oss framåt på resan.

Men att regga tar tid och kräver ansträngning, och vi människor vill ofta göra sånt som känns enkelt. Att hitta det som känns smidigt för dig hjälper dig att hålla fast vid rutinen att regga. Andra saker du kan testa är:

  • Sätt riktlinjer och påminnelser. Om du vill regga efter att du ätit kan du göra det till en rutin att öppna ViktVäktarna®-appen när du är klar. Om du hellre reggar hela dagens måltider på kvällen, sätt ett alarm med en tid som funkar för dig.
  • Glöm perfektion. Att regga regelbundet med färre detaljer är bättre än att försöka regga varje tugga, ingrediens och portion in i minsta detalj.

Att skapa, eller förbättra befintliga, vanor kring beteenden som hjälper dig framåt på din viktminskningsresa (till exempel att regga) gör det enklare att hålla fokus så att du kan nå dina mål.

3 snabba fakta

1. Att regga är en framgångsfaktor som ökar chansen för en lyckad viktminskning.

2. Att regga hjälper dig att bli mer medveten om dina val och vilka förändringar du vill göra.

3. Forskning visar att det är viktigare att regga regelbundet än att regga allt perfekt i minsta detalj.