Så skapar du mättande måltider

Publicerad 10 januari 2024 | Uppdaterad 17 maj 2024

Behöver du inspiration till måltider som har allt? Här är våra tips på mat som håller dig mätt längre, är enkla att fixa och får plats i din Points®budget.

Låt oss gräva lite djupare…

Du måste inte följa våra tips, och varje måltid måste inte vara helt perfekt. Programmet är flexibelt så att du kan välja vad och hur du vill äta. Men om du ofta känner dig hungrig kort efter din senaste måltid och undrar varför, kan du testa att använda mallen. Att lära dig hur du kan skapa olika måltider och mellanmål som faktiskt håller dig mätt kan vara till stor hjälp. Dessutom blir det enklare att hålla dig på rätt väg mot ditt mål.

Protein- och fiberrik mat håller dig mätt längre eftersom det tar längre tid för kroppen att bryta ner den. Att skapa måltider som bygger på proteinrika och/eller fiberrika livsmedel betyder att du blir mindre benägen att överäta senare på dagen. För att både mage och hjärna ska känna sig mätt och belåten kan det också vara bra att komplettera med smakrika ingredienser (med högre Points) som du gillar. Detta kan vara till exempel ost, dressing, nötter och avokado.

Nyckeln till att gå ner i vikt är att äta färre kalorier (eller Points) än du gör av med. Att äta mat som hjälper dig att hålla dig mätt och får dig att må bra både i kropp och själ gör det lite enklare att nå dina mål.

3 snabba fakta

  1. För att gå ner i vikt behöver du äta färre kalorier än du gör av med.
  2. Måltider som innehåller protein och fibrer ger bättre mättnad och gör det enklare för oss att hålla vår Pointsbudget.
  3. När vi vet hur man skapar mättande måltider minskar risken att vi gör snabba val i stunden.