Värna din framgång

Månadens tema
Publicerad 26 juni 2023

Tänk tillbaka på det första halvåret och reflektera över vilka framgångar du haft men också över vilka motgångar du stött på och lärt dig av. Här får du information om hur du kan fortsätta göra det som funkat men också hitta nya lösningar så att andra halvåret blir ännu bättre.

Oavsett hur länge du varit igång har du redan gjort många framsteg och då inte bara framsteg som syns på vågen. Kanske har du hittat ny favoritmat eller det vi kallar go-to-mat eller kanske har du kommit på hur lätt man kan anpassa gamla favoriter så att de får plats i Pointsbudgeten? Kanske har du skapat hälsosamma vanor eller brutit dåliga vanor? Kanske har du blivit mer medveten om ditt beteende och jobbar nu aktivt för att hitta bättre lösningar? Allt räknas och gör skillnad!

Den här månaden hjälper vi dig att blicka tillbaka på vad som har fungerat och varför det funkat så att du kan fortsätta göra det. Vi hjälper dig också att titta och planera framåt för att du ska vara beredd på och ha redskap för att hantera kommande utmaningar. Att planera för hur du kan fortsätta göra det som tagit dig dit du är, kommer att göra det lättare för dig att nå hela vägen fram till mål, vilket i sin tur ökar sannolikheten för att dina förändringar blir långsiktiga och hållbara.

Vecka 1

Hur din historik kan göra dig redo för framtida framgång
Har du någonsin önskat att någon kunde berätta exakt hur du skulle göra för att nå de mål du satt upp? Goda nyheter: Du kan vara den personen. Kolla upp veckans teknik för att lära dig mer.

3 snabba fakta

1. Att reflektera över våra framgångar hjälper oss att identifiera vad som har fungerat och varför.

2. Att reflektera över våra utmaningar hjälper oss att identifiera vad som inte fungerade och varför.

3. Denna kunskap kan hjälpa oss att bestämma vad vi ska fortsätta göra och vad vi ska ändra på för att bli framgångsrika i framtiden.

apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

Vecka 2

Så blir det lättare att fatta hälsosamma beslut
Äter du mer än du tänkt, skrollar du i din telefon längre än du planerat, tackar du ja till fler utekvällar än du egentligen vill… Det är lätt att tänka att det handlar om dålig karaktär…eller så du kan lära dig mer om detta med veckans teknik.

3 snabba fakta

1. Forskning visar att bara genom att säga att vi kommer att göra något, betyder inte att vi kommer att göra det.

2. Att i förväg planera alla detaljer för vad vi ska göra och hur vi ska göra det, ökar chanserna att vi faktiskt kommer att genomföra det.

3. Planering hjälper oss också att göra val som bättre överensstämmer med våra mål – särskilt när yttre påverkan försöker få oss att göra något annat.

apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

Vecka 3

Vad man ska äta i utmanande situationer
Har dina Points tagit slut? Är du sugen på något? Har du “spårat ur”? Detta är vanliga scenarier som de flesta hamnar i någon gång. Kolla upp veckans teknik för att ta reda på hur go-to-mat kan hjälpa dig hantera olika situationer.

3 snabba fakta

1. Att planera in mat du verkligen gillar gör det roligare att äta hälsosamt.

2. Att ha en lista på mat med få eller låga Pointsvärde gör det lättare att även få plats med favoriter som har ett högre Pointsvärde.

3. Att i förväg identifiera vår go-to-mat underlättar för oss själva, eftersom vi då slipper fundera så mycket över vad vi ska välja när vi hamnar i en utmanande situation.

apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

Vecka 4

Hjälper eller stjälper människorna i din närhet dig på din resa?
Familj, vänner, arbetskamrater, personer du följer på Instagram...alla kan på olika sätt påverka din resa. Ta dig tid att tänka på vem du låter dig påverkas av, läs mer i veckans teknik.

3 snabba fakta

1. När det kommer till vår vikt- och hälsoresa är människorna runt omkring oss viktiga.

2. Detta gäller för de människor vi har kontakt med både direkt och indirekt.

3. Att lägga märke till hur människor påverkar oss kan hjälpa oss att prioritera så att vi ger tid till de som stöttar oss på vägen mot våra mål.