5 strategier för att hålla dig på banan i sommar

Låt sommaren bli en tid för njutning – utan dåligt samvete!
Publicerad 15 juni 2021 | Uppdaterad 27 juni 2024

Äntligen är sommaren vi alla längtat efter här! Men hur behåller man de goda vanorna?

Sommar, sol och lediga dagar – då vill vi njuta av god mat och dryck. För många brukar sommarsemestern även innebära lite för mycket av det goda och kanske även för mycket tid i solstolen. Men med våra tips kan du behålla de goda vanorna och njuta av sommaren.

Låt sommaren bli en tid för njutning – utan dåligt samvete!

Sätt realistiska mål

Sätt realistiska mål så att du inte gör dig själv besviken. Kanske är ett mål att hålla vikten? Eller att äta mer frukt och grönsaker? Och kanske röra på dig lite mer? Oavsett så ska det vara mål som passar dig och dina sommarplaner.

Regga din vikt

När vanorna ser lite annorlunda ut kan det vara en god idé att sänka förväntningarna på viktminskningen. Det är också viktigt att sätta mål som du kan hålla, då tappar du inte motivationen lika lätt. Kanske ditt mål är att hålla vikten en månad istället för att gå ner? Oavsett om ditt mål är att gå ner i vikt eller hålla vikten ska du fortsätta regga din vikt i appen så att du håller koll.

Få stöd

Hitta pepp och inspiration från andra medlemmar i ViktVäktarna® Community där medlemmar delar med sig av både framgångar och motgångar under sin hälsoresa. Kan de så kan du!

Rör på dig

Lediga dagar innebär mer tid över för motion. Ta till vara på de ljusa morgnarna och kvällarna och starta eller avsluta dagen med lite träning. I WW-appen får du tillgång till träningsvideos så att du enkelt kan riva av ett snabbt träningspass hemma på gräsmattan.

Eller varför inte förena nytta med nöje och ta med dig favoritboken på promenaden. Välj en riktigt spännande bok så kommer du med lätthet gå en längre promenad än du tänkt från början. Det kan också vara bra att sätta upp en regel för lyssnandet; det får bara göras när du är aktiv. Då blir både trädgårdsarbetet och promenaden något att längta efter!

Njut av allt det goda som säsongen erbjuder

Har du hälsosamma alternativ hemma är det lättare att ta till dem när suget efter något gott kommer. Passa på och frossa i en massa härliga och svenskodlade grönsaker. De är ju inte bara goda och mättande utan de kan även öka din Pointsbudget så att du får lite mer utrymme till den spontana grillkvällen eller picknicken med familjen. Njut av färsk frukt och bär. Mixa bananer, mango, blåbär och ananas och frys in så har du en fräsch glass i sommar. Eller gör din egen tzatziki på yoghurt och kvarg och dippa grönsaksstavar.

Var förberedd för det spontana och laga mycket mat när du ändå är igång. Gör dubbla mängden när du lagar mat, det mesta håller minst ett par dagar i kyl och en del går att frysa in. Bra att ta fram när lusten tryter eller tiden inte räcker till.

Välj till istället för att välja bort. Fokusera på allt det goda och nyttiga du kan äta så blir det per automatik mindre plats för det du bör äta lite mindre av. Välj råvaror med omsorg och testa gärna lite nya recept, det finns säkert en massa gott du ännu inte hunnit upptäcka. I WW-appen hittar du tusentals goda och fräscha sommarrecept!

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.