Allt om NollPointsmat

Detta skiljer NollPointsmat från andra livsmedel
Publicerad 20 oktober 2021

Hos ViktVäktarna® betyder ”Noll” långt ifrån ingenting. För oss är NollPointsmat allt. Dessa livsmedel är fullproppade av nyttigheter och med ett Pointsvärde på – ja, du läste rätt – noll. Se dem som basvaror som kommer att hjälpa dig att lägga grunden till hälsosamma matvanor. De är våra ”zero heroes” för att:

  • De kan hjälpa dig att nå ditt mål. ViktVäktarnas kliniska studier visar att du kan äta NollPointsmat utan att väga, mäta eller regga, och ändå gå ner i vikt.
  • De är hälsosamma. NollPointsmaten är speciellt utvalda för att Världshälsoorganisationens riktlinjer rekommenderar att äta dessa livsmedel oftare, som en del av en hälsosam kost. (Och, just det, de är även jättegoda!)
  • Du väljer din portionsstorlek. Visst, du skulle kunna äta tolv bananer, men skulle du vilja det? Försök att hålla dig till din vanliga portionsstorlek (låt säga en banan) till att börja med. Om du fortfarande är hungrig, ät en till – du kommer snart att märka vad som är rätt portionsstorlek för dig.
  • De kan anpassas till en diabetesanpassad plan. ViktVäktarnas forskningsteam och näringsexperter har utformat en lista av NollPointsmat för medlemmar som lever med diabetes. Baserat på riktlinjer från Amerikanska diabetesföreningen (”American Diabetes Association”) och det internationella diabetesförbundet (”International Diabetes Federation”) innehåller dessa livsmedel mindre kolhydrater och mer fiber eller protein, vilket gör att de medför en lägre risk för blodsockertoppar. (Det är därför frukt, mejeri- och fullkornsprodukter inte finns med på den diabetesanpassade NollPointslistan, även om de tillhör en hälsosam kost.)
  • De går att använda på många sätt. Använd NollPointsmat som grunden i dina måltider, släng in lite extra NollPointsmat för att dryga ut maträtter, eller ät den som mellanmål för att hålla dig mätt och nöjd.


Så fungerar NollPointsmat

Använd den som grund: Utgå ifrån ett livsmedel på NollPointslistan, såsom ägg eller linser, och lägg sedan till ingredienser med Points för att bygga en måltid.

Håll hungern borta: Oavsett hur många Points du har kvar att spendera (eller inte) finns det alltid någonting att äta.

Dryga ut en maträtt: Släng in NollPointsmat (grönsaker, bönor, räkor ...) i recept för att ge smak och göra måltiden mer mättande. Vill du ha bevis? Ta en titt på ingredienserna i våra Fisktacos med friterad vitfisk.