Hur en virtuell gemenskap kan hjälpa dig att nå dina mål

Att vi behöver hålla social distans behöver inte betyda att vi känner oss ensamma. Var gärna aktiv på WW ViktVäktarna® community eller andra sociala plattformar där du kan få och ge support för att lyckas på din resa.
Publicerad 17 april 2020

Den sociala distanseringen må vara tråkig men det har lärt oss mycket, till exempel att vi fortfarande kan känna gemenskap och delaktighet virtuellt. På ViktVäktarna fortsätter vi samlas varje vecka genom våra virtuella workshops, och delar med oss och stöttar varandra på ett meningsfullt sätt.

Trots att ingenting är normalt just nu behöver du inte känna dig bortkopplad från andra. Här är tips över hur du kan fortsätta känna gemenskap och få pepp på din resa. 

Fortsätt umgås

Det är en konstig känsla att vi inte kan träffa människor så som vi brukar. Att umgås med vänner och familj är något som de flesta lägger mycket tid på och som är viktigt för att vi ska må bra. Vad du kan göra istället är att bestämma med dina vänner att ses över en virtuell middag, eller skapa en bokklubb där ni sedan diskuterar boken över nätet. Fortsatt ha kontakt med dom som hjälper dig på din resan med ViktVäktarna. 

Svettas tillsammans

Du kanske inte kan gå på ditt favoritpass längre då många gym är stängda. Men det betyder inte att du behöver träna ensam. Ring en vän över ett videosamtal och träna ett virtuellt pass tillsammans. De flesta människor är mer benägna att hålla sig till sina rutiner när de får stöd från andra. Dessutom kan det vara härligt att peppa varandra när ni kämpar er igenom ett tungt träningspass.

Skapa gemensamma mål

Det kan kännas lättare att sätta upp mål tillsammans. Det kan vara att du och en vän kommer överens om att ni på varsitt håll ska gå 15 min varje morgon och göra en avslappningsövning på lunchen, eller att laga hälsosamma matlådor till veckan. Stäm sedan av med varandra och se om ni lyckades hålla målet. Mål och upplevelser som du delar med andra kan skapa en känsla av ansvar och stöd, och det kan dessutom berika relationen.

Dela livet, jämför inte

Under dessa tider när vi har videosamtal och vi ser många inlägg i sociala medier gör att vi får en inblick i varandras privatliv. Detta kan leda till att vi börjar jämföra oss och se ner på vårt eget liv. Forskning visar att se andras inlägg på sociala medier kan göra att vårt tankesätt påverkas negativt på grund av att vi jämför oss. Så tänk på att ändra tankesätt genom att uppmuntra din väns hemmaträning eller din brors fantastiska karantänlunch. Deras framgångar definierar eller minskar inte dina egna. Dela också gärna med dig av ditt liv och inspirera andra via sociala medier. En positiv känsla sprids även över nätet. Tänk på att vi alla gör vårt bästa och det är mer än tillräckligt.