Så hittar du din go-to-mat

Publicerad 13 juni 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Du kan inte kontrollera varje situation du hamnar i, men att i förväg identifiera vilken mat du kan ta till oavsett när, kan vara avgörande för att hålla dig på banan. Så här hittar du din “go-to-mat”.

Låt oss gräva lite djupare…

Även om det är spännande att prova ny mat och nya smaker, så känns det också tryggt att veta vilka våra pålitliga trotjänare är. Ni vet det där kycklingreceptet som alltid funkar eller fullkornskexen ni alltid har i skafferiet. Att hitta mat som vi kan ta till - utan att behöva tänka på hur de kommer att smaka eller påverka vår budget - kan hjälpa dig hantera olika situationer med tillförsikt.

Tänk på din “go-to-mat” som det där paraplyet du alltid har i handväskan eller i bilen. Ett överraskande regn är aldrig kul, men eftersom du har ett paraply till hands behöver du inte oroa dig för det. Samma sak gäller för den här maten och tillfällen då det kan bli lite turbulent - kanske börjar du få ont om Points, går till en restaurang du inte valt, eller så känner du dig bara hungrig mellan dina planerade måltider. Oavsett var du befinner dig på din viktresa är det till hjälp att ha pålitlig favoritmat att ta till för att hålla dig på banan mot dina mål.

Läs mer om månadens tema som handlar om hur du kommer tillbaka på banan