Så hittar du din optimala portionsstorlek

Publicerad 1 juni 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Det finns ingen gyllene portionsstorlek som är ”rätt” för alla. Allt handlar om att välja en portionsstorlek som är lagom för dig.

Låt oss gräva lite djupare…

Portioner är individuella. Din “rätta” portionsstorlek är en portion som gör dig mätt och nöjd och som får plats inom din Pointsbudget. Och det kan skilja sig mycket mot vad som är en lagom portion för någon annan. Det är därför det är så viktigt för var och en av oss att veta vilken mängd mat som är lagom, inte minst av sådant som vi äter ofta. Att lära sig vilka mängder som är lagom kan ge oss självförtroende att veta hur mycket vi faktiskt kan äta.

Att ta reda på vad som är en lagom portionsstorlek för dig kan hjälpa dig att nå ditt vikt- och hälsomål. Det kan också öka tron på din egen förmåga att hantera vad och hur mycket du faktiskt kan äta när du befinner dig i olika matsituationer.

Se över dina portionsstorlekar regelbundet för att se så de håller sig inom “rätt” mängder för dig. Att hålla koll på portionerna är ett av de verktyg som kan hjälpa dig förankra dig själv på din vikt- och hälsoresa. Se det som en pålitlig go-to-strategi som du kan använda för att ta dig framåt mot dina mål, oavsett vilka utmaningar du ställs inför längs vägen.

Läs mer om månadens tema som handlar om hur du kommer tillbaka på banan