Vad händer på en workshop?

Publicerad 23 mars 2016 | Uppdaterad 3 mars 2023

Få inspiration, pepp och stöd av våra härliga coacher på en workshop. ViktVäktarna® coacher har själva gjort en viktresa och blir kontinuerligt utbildade för att kunna ge dig verktygen du behöver i din viktnedgång. Med vårt medlemskap Premium får du tillgång till både livesända och fysiska workshops, och förutom din coachs klokskap kan du dessutom inspireras av andra medlemmars resor.

Vad händer första gången jag kommer till en workshop?

Första gången får du förutom att väga dig, även material och en pratstund med din coach där ni diskuterar dina mål, om du har några speciella utmaningar och vad du behöver från din coach. Om du så önskar sätter ni även upp ett lämpligt mål eller delmål, allt utifrån vad du önskar.

Om du hinner får du gärna sitta med på dagens workshop, den tar cirka 30 minuter och här presenteras veckans tema. Du väljer själv om du bara vill väga dig utan att delta i en workshop och om du vill vara med, väljer du själv hur mycket du vill delta. Det går bra att bara sitta med och lyssna.

Hur går en check-in till?

Vägningen startar 30 minuter innan workshop börjar. Här får du möjlighet att prata en stund med din coach vid vågen, utvärdera veckan och se framåt mot ditt mål. Du väger dig diskret och din coach noterar din vikt. Vägningen är avskild och det är bara du och din coach som tar del av din vikt.

När vägningen är klar kan du sätta dig ner och vänta på att din workshop ska börja. Denna sociala del är det många som uppskattar. Att träffa andra medlemmar, följa varandra, ta del av deras tips och deras utmaningar och framför allt känna att du inte är ensam på din viktresa.

Behöver jag stanna hela tiden?

Nej. Vi har full förståelse för att du behöver få ihop ditt livspussel så det går bra att bara komma och väga sig, titta in några minuter på workshopen eller smita lite tidigare. Vi finns här för dig, när du kan! Kanske fungerar våra livesända workshops bättre för dig någon vecka?

Kommer andra kunna höra hur mycket jag väger?

Nej, vägningen sker diskret och din coach kommer aldrig att nämna din vikt, utan den noteras diskret. Du lägger sedan själv in din vikt i appen.

Vad uppskattar de medlemmar som går på workshop?

Många uppskattar veckans tema, som tar upp olika strategier för hur man förändrar sitt beteende och skapar hälsosamma vanor. Gruppen diskuterar tillsammans och tipsar varandra. Workshopen är också en viktig plats att fira framgångar, allt från medlemmar som shoppat i sin egna garderob till de som nått något delmål eller sitt slutmål.

Hur är stämningen?

Medlemmarna är nyfikna och det är en peppig stämning. Man vågar knyta band och träffar människor man inte brukar träffa, många tycker det är roligt att ses varje vecka. Många medlemmar är förväntansfulla, avslutar sin vecka och tar nya kliv mot kommande. Det är en härlig och positiv stämning.

Vad är coachens roll?

Den viktigaste uppgiften för din coach är att vara flexibel och ställa frågor till dig så att du hittar dina egna svar. Detta för att du som medlem ska utvecklas och hitta rätt väg för just dig.

Hur får jag stöttning på vägen mot en hälsosam vikt?

Din coach finns där för dig och stöttar dig oavsett vad som hänt med din vikt sedan veckan innan. ViktVäktarnas coacher har egna Facebookgrupper för sina medlemmar och där kan man peppa och inspirera varandra och hålla kontakt under veckan.

Utöver detta finns ViktVäktarnas egna sociala nätverk, vårt Community. Där är alla våra medlemmar välkomna och precis som på workshopen bestämmer du själv hur aktiv du vill vara. Kanske vill du bara kika in för att bli inspirerad och ta del av andras tips och trix, men kom ihåg att även du kan inspirera andra så varför inte skapa en profil och dela med dig av dina erfarenheter.