Vilken är din intention för 2021?

Publicerad 7 januari 2021

Här kan du ladda ner en PDF av Veckans Strategi.


Att sätta en intention är ett kraftfullt sätt för att nå sina mål. Det är ett sätt att göra dig själv medveten om vad som är viktigt för dig. Att sätta en intention hjälper dig att lägga din energi på rätt saker. Vad som är rätt sak kan vara olika från dag till dag, men det syftar alltid till att vara den du vill vara och göra det du vill göra. När du står inför olika situationer blir det lättare att agera eftersom din intention vägleder dig.

Testa det här! Sätt en intention för kommande tre till sex månader och sätt ett litet mål som hjälper dig agera i linje med din intention.

  1. Vad värdesätter du mest? (Det du värdesätter återspeglar det som är viktigast för dig)
  2. Hur ska du visa det för dig själv? (När du förstår och blir medveten om vad du värdesätter kan du sätta en intention som vägleder dig.)
  3. Hur kan du agera kopplat till detta?

Teknik 1 “Min hälsa är viktigast för mig.”, 2 “Jag ska prioritera min hälsa.”, 3“Jag kan äta hälsosammare eller röra mig mer.”


4. Välj något du ska agera på och skapa ett STAR-mål!

STAR står för specifikt, tveklöst möjligt, aktivt, och relevant.STAR står för specifikt, tveklöst möjligt, aktivt, och relevant. Exempel: “På måndag, onsdag och fredag, efter lunch, ska jag ta en 30-minuters promenad för att prioritera min hälsa.”

STARLåt oss gräva lite djupare…

  • Våra intentioner kan fungera som en kompass för att guida oss i hur vi ska agera när vi gör en nystart.
  • Våra intentioner kan även förstärka vår motivation - och hjälpa oss ta nästa steg framåt om vi fått ett bakslag.

Månadens tema: Nystart - vecka 2Lär dig mer om hur du kan få en nystart.