[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

ViktVäktarnas program hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.

Policy för gravida | WW ViktVäktarna

ViktVäktarnas policy för gravida

Stort grattis till din graviditet!

Du undrar kanske hur din graviditet påverkar ditt medlemskap hos oss på ViktVäktarna och här följer viktig information för dig att ta del av.

Vårt program är inte framtaget för gravida och ViktVäktarna tillåter inte att man blir medlem om man är gravid. Om du redan är medlem och blir gravid, rekommenderar vi att du avslutar ditt medlemskap. ViktVäktarna finns här efter nedkomst och du är välkommen när du känner dig redo igen.

Om du redan är medlem och du och din barnmorska tycker det är lämpligt att du behåller ditt medlemskap, är du dock välkommen att göra så (så länge du inte följer programmet). Om du behåller ditt medlemskap finns det en del redskap som du kan fortsätta använda under tiden du är gravid:

  • Sök bland över 4000 recept
  • Communityn, ViktVäktarnas sociala nätverk
  • Registrera vatten och sömn
  • Guidade mindsetövningar

1. Vilka äv ViktVäktarnas redskap finns tillgängliga under min graviditet?

Som en påminnelse, ViktVäktarnas program är inte framtaget och anpassat för gravida medlemmar. Om du och din barnmorska anser att det kan vara lämpligt för dig att behålla ditt medlemskap hos ViktVäktarna kan du fortsätta vara medlem och använda de redskap som finns bl a i appen:

  • Sök bland över 4000 recept
  • Communityn, ViktVäktarnas sociala nätverk
  • Registrera vatten och sömn
  • Guidade mindsetövningar

2. Kommer jag få anpassade och specifika råd för gravida kring vikt?

Nej, ViktVäktarna kan inte ge specifika råd kring vikt eller välmående under graviditet. Du ska inte följa programmet, vare sig för viktminskning eller viktminskning och hälsosamma vanor och du ska inte heller följa någon Pointsbudget. Eftersom programmet från ViktVäktarna inte är framtaget för gravida kommer du fortsätta få tillgång till Points, samt artiklar och annat relaterat till viktminskning, men du ska alltså inte använda dig av detta.

3. Kommer min Pointsbudget ändras på grund av min graviditet?

Eftersom programmet från ViktVäktarna inte är framtaget för gravida kommer inget att ändras i din app. Du ska inte följa något av ViktVäktarnas program under tiden du är gravid, vilket betyder att du inte ska följa någon budget eller registrera Points. Prata med din barnmorska om hur du bör äta och tänka kring andra hälsosamma vanor under din graviditet.

4. Ska jag registrera min vikt under tiden jag är gravid?

Vi uppmuntrar dig att prata med din barnmorska för att få råd huruvida det är bra att du väger dig och registrerar din vikt under tiden du är gravid. Om du får rådet att väga dig och hålla koll på din vikt är du välkommen att göra det i din app från ViktVäktarna. Du är då också välkommen att besöka din coach och väga dig där. Om du får rådet att inte väga dig ber vi dig bortse från de eventuella påminnelser om viktrapportering som kan dyka upp i appen. Du kan även stänga av dessa notiser under inställningar.

5. Kan jag bli medlem om jag är gravid?

Nej, eftersom programmet från ViktVäktarna inte är framtaget och anpassat för gravida, tillåter vi inte gravida att bli medlemmar.

6. Kan jag bli medlem efter avslutad graviditet?

Ja, du är varmt välkommen tillbaka efter din graviditet och kan då följa vårt program. Om du ammar kommer din budget per automatik justeras för detta.

Hjälpfulla tips och råd

Det är mycket att tänka på som gravid och det är inte alltid helt enkelt att orientera sig kring de riktlinjer som finns. Vi rekommenderar att läsa om matvanor och hälsa hos Livsmedelsverket.