Må bra

Häng på Claudia
Galli Concha i #mammapeppen

Häng på Claudia Galli Concha i #mammapeppen

ViktVäktarna har tillsammans med Claudia Galli Concha dragit igång #mammapeppen där mammor peppas och inspireras att leva bra och hälsosamt, äta bra mat, träna lite, kanske gå ner några kilon om man vill men framförallt njuta av livet på ett hälsosamt sätt. Med #mammapeppen får du tips, råd, inspiration och en massa goda och hälsosamma recept. Häng med på #mammapeppen med ViktVäktarna och bloggaren Claudia Galli Concha.
 
– Tanken är att mammor ska peppas och inspireras att leva bra och hälsosamt, säger Claudia Galli Concha.

Vi har sett Claudia Galli Concha i Fjällbackamorden, Skilda Världar och Parlamentet. Men Claudia är inte bara skådespelare, utan även producent och föreläsare. Claudia är gift med Manuel och tillsammans har de döttrarna Chloe och Celeste. Efter sin senaste graviditet vill Claudia gå ner några kilon och det gör hon med hjälp av ViktVäktarna och #mammapeppen.

Berätta lite om #mammapeppen.
– #mammapeppen är en kampanj som drivs av ViktVäktarna och som jag har fått äran att vara ansiktet utåt för. Det är en kampanj där nyblivna mammor och mammor ska peppas och inspireras att leva bra och hälsosamt, äta bra mat, träna lite, kanske gå ner några kilon om man vill men framförallt njuta av livet på ett hälsosamt sätt. Och vi vill gärna att folk lägger upp bilder på mat, träning, inspiration och pepp under hashtaggen #mammapeppen på Instagram.

Varför vill du gå ner i vikt?
– Jag har en viss vikt som jag trivs bra med och nu efter att jag fick Celeste så har jag några kilon kvar till den målvikten och jag känner att det är lika bra att ta tag i det nu.

För vilka passar #mammapeppen?
– Nyblivna mammor och mammor som är sugna på ett sundare liv.

Vad är det svåraste med att gå ner i vikt?

– Det svåraste med att gå ner i vikt är att det finns så mycket gott som är onyttigt.

Vad är det lättaste? 
– ViktVäktarnas upplägg är väldigt lätt att ta till sig och det fungerar verkligen!

Vad är det bästa med ViktVäktarna?
– Deras fantastiska app. Har du den så har du inga problem att köra med ViktVäktarna oavsett var du befinner dig.


Vad gör du för typ av motion? 
– Går. Går och går och går. Jag ska ta tag i att lägga upp ett träningsprogram som jag kan göra hemma men än så länge så blir det promenader.

Hur får man in mer motion i vardagen?
– Att lägga in motion under transportsträckor, gå istället för att ta bilen, cykla istället för att ta bussen, gå i trappor istället för att ta hissen. Eller som jag, vara hemma på heltid med två barn, haha, det är rätt bra träning faktiskt.


Vilka är dina bästa tips till andra som vill leva hälsosammare? 
– Gör inte för stora förändringar på en gång, då är det lätt att man misslyckas ofta och sen lägger ner och känner att det inte går. Har du familj så se till att du äter samma mat som dom kanske bara mindre portioner och mer grönsaker. Sätt små delmål och belöna dig när du har nått dom. Jag minns när jag började löpträna, jag började att springa en kilometer och det kändes helt omöjligt, då lovade jag mig att när jag kunde springa 3 kilometer utan att stanna så skulle jag köpa mig ett par bra löparskor och det gjorde jag, efter bara fyra veckor.

Vad lägger du helst dina sista SmartPoints på? 
– Latte! Jag är så svag för finkaffe och jag njuter verkligen av att dricka en eller två sådana om dagen.

Läs mer om #mammapeppen på Loppis webbsida.