Mat

5 smarta tips för matlådan när du går ner i vikt!

Matlåda är ett viktigt verktyg när vi ska gå ner i vikt. Ladda för en sund vår med stärkande måltider på jobb, i skolan eller på utflykten.

Så blir du matlådesmart!

 

1. Se till att ha gott om bra matlådor!

Maten hålls fräschare i matlådor av glas än i plast. De finns med tättslutande lock, och du kan hitta dem lite varstans numera. Ikea, Lagerhaus eller Ica Maxi är några tips.


2. Gör storkok av din favoritsoppa!

Soppor är helt suverän lunchmat som kan göras nästintill SmartPoints-fria. Gör storkok och frys in portionsvis i platta paket så tinar de under förmiddagen. Tom syltburk går alldeles utmärkt att använda som transport om det är rest från gårdagen du ska ta med!


3. Transportera matlådan smart och säkert!

Det finns många praktiska små väskor ute i handeln lagom för en matlåda och ett par mellanmål. Välj gärna en isolerad som håller kylan. Den skyddar också mot stötar om du har en matlåda i glas.


4. Ha ett smart kit med tillbehör på jobbet!

Lättvinägrett i flaska i kylen, salladskrydda och rostade frön i glasburk i skrivbordslådan. Mät upp 3 msk oliv- eller rapsolja, 3 msk vinäger och 3 msk vatten i en väl rengjord flaska. Krydda med lite salt, peppar och torkade örter. Skaka samman. Klart. 1 msk räcker till 1 portion och ger 1 SmartPoints.


5. Vi äter med ögonen - även ur matlådan!

Tänk på lunchen som en viktig måltid som du ska njuta och bli mätt av. Allt blir så mycket mer aptitiligt när det man äter ur är vackert och fräscht. En frukt blir mer lockande skuren i bitar i en färgglad burk eller matlåda i glas.