[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Vi har ett nytt program!

PersonligaPoints™ hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.
Mat

Fräscha sallader för julbordet

Piffa upp den tunga maten på julbordet med fräscha sallader. Kål passar utmärkt med den övriga julmaten och är dessutom i säsong.

Julbordet har en tendens att vara det samma varje år. Dessutom är det ofta ett välfyllt och med ganska tung mat. Det kan vara klokt att fundera på vad som verkligen platsar på ert julbord i år. Vad är viktigt för dig på julbordet och vad skulle du kunna vara utan? Kanske är det något ni har där bara för sakens skull och som du dessutom äter för att det står framdukat. I så fall är det läge att fundera över menyn.

 

Något som ofta är en stor bristvara på julbordet är fräscha sallader. En krispig sallad passar väl in bland den övriga julmaten. En matigare sallad är dessutom perfekt för den som är vegetarian eftersom julbordet annars innehåller mycket kött.

 

Kål finns det ofta gott om i affärerna kring jul eftersom de är i säsong under stor del av året. Det är därför utmärkt i en julig sallad. Kålen får gärna piffas upp med något syrligt, som apelsin, äpple eller granatäpple.

 

Här är våra bästa sallader för julbordet.

Få full koll på julbordet med denna lista över SmartPointsvärden på den vanliga julmaten!