Uppdaterat och förenklat program | WW ViktVäktarna

Ett uppdaterat och förenklat program

Vi förnyar oss ständigt för att ge er ett effektivt, lätt och flexibelt viktminskningsprogram.

Livet kan vara fullt av utmaningar - att gå ner i vikt behöver inte vara en av dem

ViktVäktarnas mål är att ge dig det mest effektiva viktminskningsprogrammet och vi förnyar oss ständigt för att ge er ett effektivt, lätt och flexibelt viktminskningsprogram. Vetenskapen går ständigt framåt och så gör även behoven hos våra medlemmar. Nu förenklar vi vårt program för att göra det lättare att leva efter, så att du enklare kan nå dina viktmål.

Vetenskapen bakom, en härlig community, enkelheten du vill ha

Vad är nyckeln till att skapa hälsosamma vanor? Gör dem enkla och till dina egna. Detta är ändringarna vi har gjort:

Samma antal dagliga Points

Points kommer fortfarande att läggas till din Veckobonus när du reggat de aktiviteter du utfört, men du behöver inte längre addera Points till din dagliga budget genom att regga vatten och grönsaker. Att ha samma antal dagliga Points vid varje ny dag gör det enklare att ha koll samtidigt som det blir mindre för dig att regga och hålla koll på.

En lista med NollPointsmat

Med över 200 hälsosamma livsmedel, inklusive frukt, icke stärkelserika grönsaker, magra proteiner som ägg, kyckling, fisk och tofu, magra mejeriprodukter, ärtor, bönor, linser med mera. En NollPointslista som passar alla gör det ännu enklare att dela recept med andra. Nu har alla livsmedel och recept samma Pointsvärde för alla. Läs mer om vad som händer när din budget ändrats här. För medlemmar som lever med diabetes finns en skräddarsydd NollPointslista.

Behöver du hjälp?

Nästa gång du öppnar appen kommer du automatiskt att se förenklingen av programmet* men du kanske fortfarande har frågor? Ta en titt på vår programguide, träffa en coach på fysisk eller livesänd workshop** eller dela din fråga i vårt Community. Nedan hittar du fler frågor och svar. Du är ännu ett steg närmare ditt viktmål, och vi finns här för dig!

*Du behöver uppdatera din app till version v10.24.1 eller senare (iOS) / v10.24 eller senare (Android) för att kunna se uppdateringen.
** Gäller dig som är Premium (fd Coach+Digital)-medlem.

Vanliga frågor om ViktVäktarnas uppdaterade och förenklade program

Vi förnyar och förbättrar ständigt vårt program och ett tydligt mål är att tillhandahålla ett effektivt och ständigt aktuellt program - med fokus på att göra det så lätt som möjligt för dig att följa, så att du når dina viktminskningsmål.


Numera har alla samma NollPointslista. En lista med NollPointsmat med över 200 hälsosamma livsmedel gör det enklare för dig att dela recept med vänner och familj. Points kommer fortfarande att läggas till din Veckobonus när du reggat de aktiviteter du utfört, men du behöver inte längre addera Points till din dagliga budget genom att regga vatten och grönsaker. Att ha samma antal dagliga Points vid varje ny dag gör det enklare att ha koll samtidigt som det blir mindre för dig att regga och hålla koll på.


Programmet är fortfarande unikt anpassat för dig. För att ett viktminskningsprogram ska fungera måste det fungera för dig. Din Pointsbudget beräknas utifrån din individuella ämnesomsättning, och baseras på kön, vikt, ålder och längd. Utöver detta kan du öka din budget genom att vara aktiv och regga din aktivitet, vilket då kommer att öka din Veckobonus.


Ja, medlemmar som lever med diabetes kommer att uppleva samma programändringar som övriga medlemmar och få ett förenklat program.

Liksom alla andra medlemmar behöver de som lever med diabetes inte längre registrera grönsaker och vatten för att lägga till dagliga Points, och de kommer att ha sin unika lista med NollPointsmat som inte behöver vägas, mätas eller reggas (Icke stärkelserika grönsaker, magra proteiner som ägg, kyckling, fisk och tofu, samt ärtor, bönor och linser)

Tillsammans med en enklare app innebär programändringarna att mindre behöver reggas och att det blir lättare att dela recept med andra medlemmar.


Detta togs bort för att förenkla programmet. Tanken var att denna möjlighet skulle ge mer flexibilitet men det upplevdes istället som mer komplicerat då det förutom att man behövde ha koll på hur mycket grönsaker mat åt och hur mycket vatten man drack, dessutom behövde lägga tid på att regga det. Det upplevdes också som rörigt då budgeten fluktuerade upp och ner vilket gjorde det utmanande att ha riktig koll på budgeten.

Med de ändringar vi gör nu vet du alltid vad din budget är, hur mycket du använt och hur mycket du har kvar. Detta gör det lättare att planera dagarna och det blir mindre att regga. Det betyder att du nu kan lägga mer fokus på det som verkligen är viktigt att ha koll på, nämligen mat med en större andel mättat fett och tillsatt socker, alltså den mat som har ett högre Pointsvärde.

Att äta rejält med grönsaker och att dricka regelbundet är fortfarande viktigt och kommer att uppmuntras i programmet på andra sätt.


Vi vet att mat och recept spelar en stor roll för våra medlemmar och när alla har samma NollPointslista blir det lättare att dela recept, tips och måltider med varandra. Alla recept får numera samma Pointsvärde vilket såklart också underlättar. Detta är en bidragande orsak till att alla nu får samma NollPointslista* utöver det faktum att det som nu återfinns på allas NollPointslista är mat som mättar bra och ger dig en bra balans mellan din Pointsbudget och NollPointsmat.

*Medlemmar på den diabetesanpassade planen delar en NollPointslista som är anpassad efter deras hälsotillstånd.


Listan har reviderats så att alla får samma lista samtidigt som vi ser till att du får tillräckligt med Points så att du kan äta det du gillar och gå ner i vikt. Den mat som inte längre är med på NollPointslistan är fortfarande bra mat och sådant som du med fördel fortsätter äta, skillnaden är bara att de nu har ett Pointsvärde och reggas. Många av dem har ett relativt lågt Pointsvärde varför det kommer att funka fint att få in dessa i din budget.


Nej, Points beräknas fortfarande på livsmedels näringsvärden; kalorier, protein, fiber, omättat fett, mättat fett och tillsatt socker. Personliga Points är nu helt enkelt Points. Vi förenklade namnet, men vi ändrade inte formeln.


För vissa livsmedel och recept, ja.

Recept som innehåller mat som nu är på NollPointslistan kommer att minska i Points om de inte var noll för dig tidigare. Precis som recept med mat som tidigare var noll för dig kommer att få ett högre Pointsvärde. Detta gäller för recept med havregryn, fullkornsris & andra fullkornsgryn, potatis & sötpotatis, fullkornspasta & nudlar samt avokado. Dessa livsmedel kan du med fördel fortsätta äta även om de inte längre är noll då de innehåller massor med bra näring och ger bra mättnad i förhållande till sitt Pointsvärde.


Absolut. Vår formel säkerställer att du kan använda de Points du har i din budget. Dina dagliga Points, din Veckobonus, Points du får när du är aktiv och möjligheten att spara Points till ett senare tillfälle finns för att göra programmet så flexibelt som möjligt och för att du ska kunna anpassa det till dina önskningar och dina behov.

  • Den budget du har när du startar upp dagen tar inte hänsyn till hur aktiv du är. Detta är den budget du har till ditt förfogande och som är anpassad efter dina unika förutsättningar när det gäller kön, vikt, ålder och längd.
  • Precis som din grundbudget är personligt anpassad för dig är även de Points du får för aktivitet anpassade. Det betyder att dessa också beräknas utifrån kön, vikt, ålder och längd. I praktiken betyder det att en man som är 1.90 lång och väger 140 kg får ett högre antal Points för 30 minuters promenad än en kvinna som är 1.70 och väger 80 kg och som också tar en 30 minuters promenad. Alla får alltså det antal Points som är rätt för var och en.
  • Formeln är anpassad så att du aldrig får mer än du verkligen gjort av med.
  • Veckobonusen finns för ökad flexibilitet och är dina att använda hur och när du vill. De är inräknade i din totala budget och det finns ingen anledning att undvika dem, däremot är det alltid bra att stanna upp och reflektera över huruvida man verkligen är hungrig eller äter “bara för att det finns”. Tanken med programmet är att hjälpa dig att komma till insikt om varför och vad du väljer att äta, precis som det är till för att hjälpa dig att känna skillnad på hunger och sug. Du bestämmer själv, hur du vill använda den, lite varje dag, allt på en gång eller inte alls.

Ja, första gången du öppnar appen kan du välja att aktivera förenklingen direkt. Du kan också välja att vänta. Om du accepterar förändringen direkt kommer du se din uppdaterade NollPointslista och din dagliga budget. Den 12 december kommer du automatiskt att flyttas över till vårt förenklade program.