Recept

Höstsoppa med bacon

Publicerad 16 mars 2017

Portioner: Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 20 min Svårighetsgrad: Medel

Krämigt god soppa som med knaperstekta baconbitar blir en fin kvällssoppa. Eller varför inte ta med en fryst portion till lunch på jobbet?

Ingredienser
2 st Potatis
1 st Morot
1 bit (ar) rotselleri
4 dl Grönsaksbuljong
3 msk Fraiche 5%
2 skiva (eller) Bacon, Stekt
1 msk Timjan
Höstsoppa med bacon

Instruktioner

Skala och dela rotsakerna i mindre bitar. Koka upp buljong och lägg i rotsakerna. Låt koka under lock tills de är mjuka ca 15 minuter. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med fraiche. Lägg tillbaka i kastrullen och häll på buljong till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Strö över knaperstekt bacon och timjan, servera.