INGREDIENSER:
Bönröra:
1 förp (à 400 g) svarta bönor
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
1 lime
½ tsk salt
1 krm peppar
Tomat- och avokadosallad:
5 tomater
½ gurka
4 salladslökar
1 liten avokado
½ rödlök
1 kruka koriander
salt & peppar
4 medelstora tortillabröd
120 g riven ost 17%
1 ½ dl matlagningsyoghurt 8%
GÖR SÅ HÄR:
Skölj av bönorna i vatten och lägg i en skål tillsammans med finhackad chili. Pressa i vitlök och limesaft. Mosa grovt med en gaffel. Krydda med salt och peppar och smaka av röran. Skär tomat, gurka, salladslök, avokado och rödlök i mindre bitar. Blanda i en skål och hacka över koriander. Krydda med salt och peppar. Lägg bönröran på två av tortillabröden och strö över ost. Lägg på de andra två bröden. Stek dem i en varm stekpanna så att osten smälter. Dela dem på hälften. Servera quesadillasen med tomat- och avokadosallad och en klick yoghurt. Tips! Du kan även fördela fyllningen på alla fyra bröden och vika de dubbla innan stekning.