INGREDIENSER:
4 dl pasta
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk olivolja
300 g haricots verts
2 paprikor
1 msk hackad basilika
1 msk hackad bladpersilja
salt & peppar
600 g ryggbiff i bit
2 krm svartpeppar
½ tsk salt
½ msk olivolja
3 msk balsamvinäger
2 msk pinjenötter
GÖR SÅ HÄR:
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Finhacka chili och vitlök och bryn i olja i en stekpanna tillsammans med haricots verts. Skär paprika i bitar och lägg ner i pannan. Låt allt fräsa ett par minuter. Strö över basilika och bladpersilja. Krydda med salt och peppar. Gnid in köttet med peppar och salt. Stek det i olja i en varm stekpanna. Ringla över hälften av balsamvinägern och stek köttet på andra sidan. Ringla över resten av balsamvinägern. Låt köttet vila lite innan du skivar upp det. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Blanda pasta med grönsaker. Strö över pinjenötter och lägg på köttet. Tips! Tänk på att ryggbiff blir bäst medium eller medium/rare. Att låta det vila är nyckeln till riktigt gott kött så ha inte för bråttom.