Andreas -80 kg

Det började som en utmaning med kollegorna - Nu har Andreas gått ner 80 kg.
Publicerad 10 september 2021

Det började som en två veckors provperiod när kollegorna övertalade Andreas att testa ViktVäktarna®, två veckor blev ett halvår och ett år senare har Andreas gått ner 56 kilo.

- Jag har aldrig trott på dieter och trodde att ViktVäktarna var ännu en sådan. När jag såg att det var mer en livsstilsförändring och att det fungerade för mig så körde jag vidare.

Blivit mycket piggare

Andreas arbetar på förskola, ett jobb som är mycket roligare om man är aktiv och pigg på jobbet. Han har förutom detta även fått ännu bättre självförtroende och är mer framåt idag än han var tidigare. Hans medlemskap i ViktVäktarna har gett honom många insikter:

- Den största förändringen är maten. Jag gör samma mat nu som innan men byter ut t.ex. mejeriprodukterna till lite lättare. Ibland känner jag att maten hade varit godare med grädde i, men då kan jag inte äta mig mätt och samtidigt hålla mig till min budget så då är det inte värt det.

Andreas är kock i grunden och använder appens funktion att spara sina recept så han kan göra dem igen vid ett senare tillfälle. Han är ett stort fan av Matgeek som driver Sveriges största matlagningskanal på Youtube och bland annat lagar. Många frågar om Andreas saknar smaken av riktig grädde i maten men han har ett nytt knep för att få smaklökarna att jubla.

- Mitt tips är att använda mycket syra i maten för att sätta smak.

En extra växel med träningen

Han har tränat regelbundet de senaste tio åren men var trots detta på gränsen för förhöjt blodtryck. Efter viktnedgången kan Andreas ta träningen till en ny nivå. Han har ändrat upplägget från samma träning varje dag till ett träningsprogram som gör att han kommer upp i puls under och förbränner mer.

- Träningen har blivit ännu roligare nu och på semestern sprang jag fem dagar i veckan.

Andreas nu och då:
Inspirerat andra

Andreas tyckte inte att det var en så stor utmaning att komma in i ViktVäktarnas tänk och han har i sina sociala medier inspirerat flera andra att prova.

- Jag har några kompisar som har sett att jag har gått ner i vikt och frågat mig vad jag tycker om programmet. Sen har de provat själva - och lyckats de med!

Andreas brukar skoja med sina kollegor och säga att de är tjatiga och försöker få med honom på saker, men denna gången är han glad att de hade så bra inflytande och fick honom att prova ViktVäktarna och på så sätt hitta sin nya livsstil.

Nu har det gått 6 månader sedan vi pratade med Andreas och sedan dess har han nått sitt viktmål. Han har nu gått ner sammanlagt 80 kg med hjälp av ViktVäktarna och mår jättebra.

- Jag registrerar varje dag, men inte allt jag äter. Jag har koll på hur mina dagar ser ut nu och vad jag behöver äta extra exempelvis de dagar jag tränar.

Lagar mycket mat

Andreas största lärdom är fortfarande enkelheten, att man med små förändringar kan laga hälsosam mat utan att byta ut hela sin receptbank. Han lagar mycket mat och inspirerar många till hälsosam matlagning genom sitt Instagramkonto.

- Jag är en riktig matnörd. Jag har hittat nya knep och experimenterar med olika tillagningstekniker och smaker för att hitta nya varianter på rätterna jag brukar laga för att ersätta den feta smaken som grädden ger.

Skeptisk till nya programmet i början

Andreas startade med PersonligaPoints i november och var från början skeptisk till förändringarna i programmet. Efter att ha provat ett tag och gjort om sin NollPointslista några gånger har han landat i att potatis fungerar fint på listan, eftersom förskolan han jobbar på serverar det ofta.

Har nu hittat balansen

Han är tacksam för att hans “tjatiga kollegor” fick honom att prova ViktVäktarna och Andreas mål är nu att fortsätta med sin träning, komma igång med löpningen igen när det börjar bli lite varmare ute och hålla i sina nya, hälsosamma rutiner.

- Jag har hittat min balans nu och är medveten om hur jag ska leva för att må bra, avslutar han.

🍜 Ta del av Andreas egna recept och matlagning på Instagram: @scholleskorvmoj

* Information, produktnamn och innehållet i ViktVäktarnas program har uppdaterats sedan denna artikel publicerades.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.