Ät smart på bilsemestern

Här kommer några tips som hjälper dig med dina smarta val, även längs med bilvägen.
Publicerad 22 juni 2020

Dags att packa in barn, hund, badkläder och allt annat som kan behövas på en semester med bilen. I år förväntas fler än vanligt semestra i Sverige och många av oss kommer förmodligen göra det med bil. Men hur går det då med våra inarbetade smarta matval? Det finns ju så mycket snabba, enkla och lockande lösningar längs med vägen, som kanske inte alltid är de smartaste hälsovalen. Men oroa dig inte, här kommer några tips som hjälper dig hålla dig på banan, även längs med vägen.

Välj matsäck

Det smartaste, och ofta även godaste, valet är att släpa med sig en kylväska med smarrig matsäck. Det är ju givetvis enklare att göra när ni startar er semester och åker hemifrån, men tänk på att det går att stanna till på en mataffär och köpa med matsäck även när ni är ute och åker. Längre ner på sidan tipsar vi om några familjefavoriter att ha med på resan.

Välj olika

Bara för att ni lovat barnen ett stopp på någon av de populära hamburgerrestaurangerna längs vägarna, finns det inget som säger att du nödvändigtvis måste hitta något på den menyn att äta. Använd drive in, låt barnen beställa vad de vill äta och ta med er maten till en mysig plats. Då kan du enkelt äta din egen medhavda (och godare) mat, dessutom på ett mysigare ställe.

Välj smartare

Om ni stannar på en snabbmatsrestaurang betyder det faktiskt inte att du inte kan göra bra val. Nuförtiden har många ställen smartare val som dessutom ofta är godare och fräschare, så satsa på en sallad, bowl eller välj exempelvis grillat framför friterat.

Psst, du vet väl att du kan hitta Pointsvärde på maten hos många av restaurangerna längst med vägen i ViktVäktarna® appen? Detta gör det enkelt för dig att göra smartare val.

Välj godare

Passa på att njuta och äta på ställen ni annars kanske inte besökt när ni är ute och kör. Gör lite research innan ni ger er iväg och planera var ni vill äta lunch. Det finns många fantastiska ställen att upptäcka i vårt avlånga land.