Ariana, -20 kg

"Jag känner mig som en gasell i joggingspåret!"
Publicerad 13 december 2018

Ariana, -20 kg

"Jag känner mig friare!"

Ariana har alltid haft övervikt, men när han för några år sedan flyttade till en ny stad började han gå upp ännu mer.

- Jag tänkte “shit, vad är det som händer!?” Jag insåg att det var dags att ta tag i problemet, och började fundera på hur.

Därför väljer Ariana ViktVäktarna®

Ariana visste att han behövde få äta vanlig mat och ha människor omkring sig. Inte “massa konstig mat” som han säger.

- Några kollegor har kört lchf till exempel. Det är sådan mat man får äta ensam eftersom den utesluter så mycket.

ViktVäktarna visste han inte mycket om så han bestämde sig för att besöka en Workshop (veckomöte) för att se vad det gick ut på. Från tvivelaktig källa hade han hört att det skulle vara som en sekt ungefär, men han ville såklart bilda sig en egen uppfattning.

- Det var ju inga konstigheter alls! Det var en självklarhet för mig att ha en coach eftersom jag behövde peppen från både coachen och de andra medlemmarna.

Ingen spikrak resa

Målet för Ariana var att gå ner sina extrakilon, inte att “bli smal som ett skelett” som han själv uttrycker det. Vid inskrivningen låg han på 115 kg.

- De tre kilona försvann snabbt. Jag upplevde att det var så enkelt att jag kunde tänka mig att fortsätta ner till 110 kg. Efter ett år började jag känna skillnad när jag sprang. Jag tänkte “okej, jag ska gå ner till 100”.

Och när jag hade nått dit: “nej jag vill ner till under 100!”.

Även om Ariana får det att låta lätt som en plätt så var det ingen spikrak resa.

- Jag hoppade av vid ett tillfälle. Jag blev trött på det helt enkelt. Sammanlagt tog det två år ungefär.

Nu har Ariana stabiliserat sin vikt på 95 kg. Han äter allt han vill och kan gå in i en vanlig butik och köpa kläder berättar han.

- Bara den känslan! Man förstår den inte förrän man gått igenom detta. Och jag minns speciellt en gång jag gick ut och sprang och kände mig som en gasell! Varje steg kändes så lätt. Vilken härlig känsla!

Grönt har blivit skönt!

Grönsaker och vardagsmotion hade Ariana inte mycket till övers för innan ViktVäktarna.

- Jag kunde faktiskt känna ett hat för grönsaker. Nu har jag börjat gilla det och kan verkligen njuta av en morot eller frukt. Och vardagsmotion - min inställning var ungefär: “Hissen finns där för att du ska ta den!”

Nu är det tvärtom. Jag parkerar bilen 1 km bort och promenerar sista biten, jag tar alltid trappor och går överallt.

Lockande erbjudanden i mataffären och slentrianätande har Ariana också ändrat inställning till.

- Ibland kunde jag köpa kexchoklad när det var 4 för 20 kr. Då åt jag alla 4 på vägen hem. Nuförtiden, om jag verkligen känner för det så köper jag 1 och känner mig nöjd.

Ariana ser ljust på framtiden och är övertygad om att hålla fast vid den sunda livsstilen.

- Vikten kommer jag hålla! Den stora utmaningen är när jag åker till Iran varje år i mars. Då firas det nyår där med alla släktingar och vänner. Borden dignar av mat och det bjuds på mycket läckerheter. Men sist jag var där klarade jag att hålla vikten trots det. Jag gick till och med ner 2 kg. Så det går att göra bra val var man än är!

Arianas ViktVäktarfavorit