Elin, -24 kg

Elin: "Nu får jag ofta höra att jag ser pigg ut!"
Publicerad 11 mars 2019

Elin, -24 kg

Nytt jobb med nya arbetstider och rutiner blev droppen som fick den berömda bägaren att rinna över för Elin i Västerås.

- När jag började jobbar kvällar, det vill säga mellan 15 och 23, så bara blev det så att jag började äta godis varje dag. När vågen en dag visade 81 kg så sa jag stopp till mig själv!

På rekommendation av några vänner så ville hon testa ViktVäktarna®.

- Jag var så less på att jojo-banta med olika metoder. Resultaten höll ju aldrig i sig!

Elin, nu och då
Elin nu
Elin nu
Elin då
Elin då

Äta frukost gjorde stor skillnad

När en kompis till Elin gick med i ViktVäktarna för andra gången så passade de på att gå tillsammans. Elin tycker att det bästa med ViktVäktarna är att det inte finns några förbud. Och inte minst så har frukosten fått en ny betydelse i hennes liv.

- Tack vare ViktVäktarna har jag lärt mig hur viktigt det är med frukost. Jag förstår inte hur jag under så många år kunde hoppa över dagens viktigaste mål! När jag inte åt frukost blev jag sugen ofta. Energin räckte inte lika långt och så var jag tokhungrig vid lunch.

Nu är det nya rutiner kring maten som gäller och matlåda har hon med sig till jobbet varje dag.

- Strax innan jag börjar jobba brukar jag ta något lätt, kvarg med frukt eller bär till exempel. Sedan äter jag min matlåda vid 18-tiden.

Elin berättar också att hon fick vara ganska hård i början för att få in rutinen med att äta frukt och grönt. Och effekten var minst sagt påtaglig.

- Nästan för första gången i mitt liv fick jag höra att jag såg pigg ut. Jag blev så lycklig då! Innan kunde folk säga tvärtom, att jag såg trött ut...

På fritiden håller Elin till mycket i stallet och sköter om hästar. Det ger förstås frisk luft men också en hel del motion.

- Jag har inte satt min fot på något gym under den här tiden. Det har varit stallet och annan vardagsmotion istället. Jag tänker på saker som att ta trapporna istället för hissen.

Handla kläder är roligare än någonsin

Elin känner sig mycket bekvämare i sin kropp nu.

- Det är betydligt roligare att handla kläder och klä upp sig efter den här resan! Innan var det mest stora tjocktröjor och mjukisbyxor för hela slanten.

När det gäller matlagning så är Elin av åsikten att det ska gå snabbt och vara lättlagat.

- Jag är sådan som hellre vill äta! Inte spendera flera timmar i köket.

Men trots det har hon genom ViktVäktarna hittat många nya smidiga lösningar att äta gott och göra bättre val.

Elins WW ViktVäktarfavorit