Ellen -17 kg

"Jag vill bara vara snäll mot mig själv och behandla min kropp som den förtjänar. Jag har inte förstått vikten av att ta hand om mig själv innan, men nu gör jag det."
Publicerad 5 april 2022

Ellen har aldrig tidigare reflekterat över sin vikt särskilt mycket. När hon blev sjuk i utmattning och vikten av bra mat och rutiner omnämndes flera gånger kände hon att hon ville göra något åt sin situation för att få mer energi och känna sig lättare. Under hennes hälsoresa har hennes fokus hela tiden varit på att må bra. Hon har gått ner 17 kg och är nu ansiktet utåt för ViktVäktarna® vårkampanj.

- Min svärmor tipsade mig om ViktVäktarna eftersom det är en metod som inte har förbud eller strikta riktlinjer utan mer har det hälsosamma tänket i fokus. Vi gick igenom appen tillsammans och det kändes verkligen som något för mig, vilket det visade sig att det var. Jag äter god mat och det är enkelt att hålla koll på vad jag äter.

Kosten var den stora omställningen

Den största förändringen för Ellen har varit de nya matrutinerna. I början var kroppen inte med på förändringarna och ville falla tillbaka till de gamla vanorna, bland annat gjorde sötsuget sig påmint.

- Jag är väldigt motiverad och vill må bra, så för varje gång jag klarade att stå emot blev det lättare att komma in i de nya rutinerna. Tidigare kunde jag äta ett stort mål om dagen och avsluta med lösgodis på kvällen. Jag förstod inte hur mycket det jag åt påverkade mig.

Hittat sina hälsosamma rutiner

Efter hand som kilona trillat av trivs Ellen bättre i sin kropp och hon har hittat hälsosamma rutiner som fungerar för henne.

- Jag har fortfarande några kilon kvar att gå ner men det får ta den tid det tar, jag har gjort denna förändringen för livet och har inte bråttom alls. Mitt mål är att må bra och det gör jag nu.

Ellen nu och då:
Ellen är ansiktet utåt för ViktVäktarnas vårkampanj.

Under resans gång har Ellen inte bara fått insikt i vad hon ska äta, efterhand som hon ändrat sina matvanor har orken och energin att röra på sig kommit. Hon har även upptäckt hur rogivande och kraftsamlande en promenad i skogen kan vara.

- Tidigare kändes det inte alls lockande att åka till skogen och promenera men jag har verkligen fått upp ögonen för hur mycket positivt det ger mig, jag blir så pigg av den friska luften och naturen. Det är fantastiskt skönt!

Vill inte gå tillbaka till gamla rutiner

Vissa veckor har vikten stått still men detta har inte påverkat Ellen så mycket.

- Jag har aldrig känt att jag skulle vilja ge upp. Om jag skulle gå tillbaka till mina gamla rutiner skulle jag också gå tillbaka till hur jag mådde tidigare. Och det är det inte värt!

Ellen är aktiv i ViktVäktarnas Community dagligen och har både fått nya vänner och massor av inspiration därifrån.

- Jag är så glad för mina digitala vänner, vi känner varandra jättebra fast vi aldrig har träffats. Jag går ofta in och kollar Community när jag vill ha inspiration för vad jag ska äta till lunch eller inför att jag ska handla mat.

Medverkar i ViktVäktarnas marknadsföring

Det var även genom Community som Ellen blev castad till höstens reklamfilm, en utmaning hon inte hade väntat sig men som hon inte tvekade att tacka ja till.

- Det känns som ett väldigt ärofyllt uppdrag och det är jätteroligt att bli uppmärksammad. Det är en stor grej för mig, som sällan utmanar mig själv. Jag var jättenervös innan men när jag väl var där var det jätteroligt.

Viken av att vara snäll mot sig själv

Den allra största förändringen är att Ellen nu lyssnar mer på kroppen än tidigare. Hennes förändrade rutiner fick flera fördelar, förutom att hennes kost idag ser helt annorlunda ut mot tidigare blev nattsömnen bättre och lusten att motionera kom tillbaka.

- Jag vill bara vara snäll mot mig själv och behandla min kropp som den förtjänar. Jag har inte förstått vikten av att ta hand om mig själv innan, men nu gör jag det. Jag frågar mig själv ofta varför jag inte gjorde en förändring tidigare, avslutar Ellen.

Hör Ellen berätta mer om sitt varför

Ellen -17 kg
Ellen -17 kg
Ellen har hittat nya hälsosamma rutiner som gör att hon mår bra både fysiskt och psykiskt och har fått en helt ny syn på sig själv.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.