"Tillsammans har vi gått ner över 100 kg!"

Ellinor & Christian har peppat och stöttat varandra till att nå otroliga resultat.
Publicerad 17 oktober 2019

Ellinor, -68 kg

Christian, -36 kg

När Ellinor bestämde sig för att ta tag i sin vikt fick även hennes man Christian upp ögonen för ViktVäktarna®. Hälsoresan har kommit att bli deras nya liv som medfört massor av positiva effekter för dem båda.

-Största fördelen med att göra det tillsammans med sin partner är att veta att man alltid har ett stöd vid sin sida, någon som förstår en. Vi peppar varandra både i vått och torrt. 

Fick nog

Det var när Ellinor och Christian skulle köpa nya utemöbler som Ellinor bestämde sig för att hon inte längre stod ut med sin övervikt. 

-När man gång på gång hittar en massa fina stolar och inser att man inte får plats, då kryper besvikelsen och de negativa tankarna över en mer och mer. Så där och då bestämde jag mig – nu får det vara nog! Jag vill inte vara en fånge i min egen kropp, jag vill känna mig fri och inte behöva vara orolig för om jag får plats i en stol eller inte. 

Ellinor valde ViktVäktarna eftersom hon visste att det fungerar, det fanns en workshop nära och hon kunde använda sitt friskvårdsbidrag. 

-Jag har haft övervikt mer eller mindre sedan jag var barn. I perioder har jag provat andra dieter (bland annat olika ”pulverdieter”), bara försökt ”skärpa mig” och äta bättre, men även gjort en gastric bypass.

Spännande app

Christian som inte provat några dieter tidigare, men som visste att han var lite rundare än han borde vara, såg en ny spännande app i fruns telefon som verkade intressant. 

-Övervikten störde mig inte men jag har diabetes typ 2 och den senaste ögonbottenskanningen visade diabetesförändringar i vänster öga vilket skrämde mig. Dessutom gillar jag tekniska saker så när jag upptäckte WW-appen, som möjliggjorde chansen att hålla koll på vad man äter, hur mycket man väger och det verkade som att man fick någon form av ”achievements”, så bestämde jag mig för att hänga på Ellinors hälsoresa. 

Ellinor & Christian, nu & då
Ellinor och Christian nu
Ellinor och Christian nu
Ellinor och Christian då
Ellinor och Christian då

Positiva hälsoeffekter

Tillsammans har de ändrat både sina mat- och motionsvanor. Istället för att åka till närmaste pizzeria så planerar de sin mat i förväg. Tillsammans går de en rask promenad varje dag. 

-Fördelarna av viktminskningen kom snabbt för mig. Jag kunde tidigt sänka mina doser av diabetesmedicinerna, för att successivt kunna ta bort dem helt. Även förändringarna i ögat har gått tillbaka. Det finns inga alternativ för mig, det är att fortsätta hålla vikten eller att bli sjuk igen, och att bli sjuk är inte ett alternativ, säger Christian. 

Christian har totalt gått ner 36 kg och nådde sin målvikt för ett år sedan. Ellinor vägde in sig på 156 kg och har hittills gått ner otroliga 68 kg. 

-För min del handlar det mycket om vad jag har lyckats åstadkomma hittills. När jag också började märka att jag blev mindre, att det blev lättare att hitta fina kläder och att jag kunde göra saker som jag inte gjort på många många år – det har gjort mig väldigt motiverad att fortsätta. Och nu är hela den här hälsoresan vårt nya liv, det är bara att fortsätta att köra på och se hur detta verkligen påverkar oss och hela vår familj positivt.

Ellinor har blivit så inspirerad att hon nu även ska bli coach hos ViktVäktarna. 

Ellinors och Christians bästa tips

  • Bestäm dig för att du är värd det!
  • Även om du har en skitdag, ge inte upp, imorgon kommer en ny dag – en ny chans att följa programmet och att göra ditt bästa. Se möjligheterna och vad du kan påverka.
  • Har du möjlighet så gör det tillsammans med någon, det blir så mycket lättare när man har någon att dela det med.