Emma, -45 kg

-Jag måste vara smidigare för att klara jobbet som sjuksköterska.
Publicerad 14 december 2020

Emma har levt med övervikt så länge hon kunde minnas. När hon som 22-åring gjorde sin praktik som sjuksköterska blev hon smärtsamt medveten om att en förändring måste till.

- Jag hade alltid värk i ryggen och till och med bröstsmärtor. Jag reagerade inte ens på det då! Men under praktiken blev det tydligt med en gång. Jag bara måste vara smidigare för att klara jobbet som sjuksköterska.

Så en augustidag 2018 satt hon och kikade på WW -appen tillsammans med en vän som just hade kommit igång.

- Det såg enkelt och bra ut. Så jag tänkte att jag kan väl ge det en chans, även om jag först var lite skeptisk, att det är sånt där min mamma håller på med…

Emma laddade enkelt ner appen och började.

- Resultaten kom snabbt! Det kändes så coolt. Och - jag kunde ju äta som vanligt, bara att jag fick laga mat på ett lite annat sätt än jag var van vid.

Mat är roligare nu!

Under studietiden bodde Emma för första gången i en egen lägenhet, i en ny stad, och började laga mat på egen hand. Det blev oftast gräddiga pastarätter och gärna dubbla portioner.

- Jag trodde inte att jag åt så fel. Jag åt ju som mina pinnsmala vänner gjorde! Och eftersom maten stod kvar på spisen efter jag ätit blev det lätt att jag la upp både en och två portioner till. Det var ju så gott!

Bara under det första studieåret gick Emma upp 15 kg till. Men när hon väl kom igång med ViktVäktarna® så började även matlagningen bli mer varierad.

- Det är roligare med mat nu! Jag använder fler råvaror, som zucchini, bönor och linser till exempel. Portionsstorlekarna har minskat och jag lagar bara så mycket som jag ska äta. Sen lägger jag resten i matlådor direkt. Det får inte stå kvar på spisen.

Emma beskriver hela sin resa som ett roligt projekt.

- Det har varit väldigt kul. När jag pluggade blev det min hobby att planera och laga mat. Jag har lärt mig massor genom detta.

Emma, nu & då
Emma nu
Emma nu
Emma då
Emma då

Aldrig ensam

Även att vara aktiv på Community och Instagram har varit värdefullt för Emma.

- Trots att allt har skett via appen, med mitt digitalmedlemskap, så har jag aldrig känt mig ensam på den här resan. Jag har känt stödet av alla andra viktväktare, mina föräldrar och såklart från min väninna som introducerade mig. Hon och jag hörs en gång i veckan vid vägning och stämmer av hur det känns, hur det blev och varför. Det har blivit lite som “Veckans Check-in” (ett verktyg som finns i appen). Och sen har det efterhand tillkommit lite vänner i vårt eget lilla community. Nu är jag den som stöttar andra och det känns så bra.

Stödet från nära och kära är avgörande även de gånger Emma hamnar i en svacka. Men det finns också en del små knep att ta till.

- Före- och efterbilder har varit väldigt effektivt för mig när jag inte tycker det syns att jag har gått ner. Ibland tar jag på mig gamla kläder och fotar mig i för att ännu tydligare se skillnaden. “Titta här - jag får ju plats två gånger i de här shortsen!” Ofta handlar det ju om att jag i huvudet känner mig stor. Jag har ju varit det i 20 år av mitt liv, så det är inte konstigt alls.

Nya verktyg i appen stöttar

Både “Veckans Check-in” och “Gör min hälsocheck” har varit hjälpsamma för Emma så här långt.

- I “Veckans Check-in” kan jag framför allt se tydligt att jag behöver förbättra min sömn och lägga mer tid på mindsetövningar. Och det förstod jag också när jag i början gjorde hälsochecken. Jag trodde först inte att sömnen hade så stor påverkan. Det var mest fokus på att träna och äta rätt. Men sömn och hur man tänker, det är nästan allt.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.