Eva, -10 kg

-Det är roligare än någonsin att vara ViktVäktare!
Publicerad 3 februari 2021

Möt en av ViktVäktarna® allra trognaste medlemmar, Eva från Sundbyberg. Hon har varit medlem sedan januari 1986. Startkorten och medlemsböckerna från alla år har hon sparat. Enligt henne själv har ViktVäktarna bara blivit bättre med åren.

- Det är mycket som har blivit bättre ja, det är mer personligt bemötande nu tycker jag. Och detta med möten på Zoom är ju helt fantastiskt. Jag är egentligen med i Stockholm Citys grupp men har även zoomat med Täby-gruppen, där jag också ibland går och väger mig. Detta har gjort att jag fått nya vänner, jättekul!

Tidigare gick hon på workshops en gång i månaden, men eftersom rådande situation kräver livesända workshops möjliggör det för medlemmarna att vara med på andra orters möten. Detta ser Eva som en stor fördel. Och även om hon aldrig använt appen så saknar hon ingenting.

- Visst kan man känna sig lite utanför ibland, men jag gör som jag alltid har gjort med veckodagboken. Jag har ett litet häfte som jag antecknar allting i. Dessutom brukar min syster Barbro som är medlem sedan 1,5 år dela med sig av info som jag kanske missat, eller på skoj testa mig på olika livsmedels Points-värde.

Eva, nu & då

Måttet var rågat!

På den tiden det begav sig så gick Eva på en sömnadskurs med syfte att sy sin egen folkdräkt för Uppland. Den skulle sys för hand enligt originalet från 1860, med broderat namn och allt.

- Det var när syfröken skulle ta mina mått för dräkten som jag vaknade till. De siffrorna ville jag inte ha! Därför gick jag med i ViktVäktarna och satte som mål att ändra mina mått.

Hon följde programmet och kilona försvann. Eva var mån om att hålla sin vikt, och valde därför att fortsätta som medlem. År efter år.

- Jag tycker att jag måste det för att må bra. Jag vill det också. Och så lever jag efter de 3 M:en - Mat, Motion och Må bra. Jag behöver helt enkelt rätt mat och motion för att må bra! Det får jag genom att vara med i ViktVäktarna.

Friare tyglar gör det enklare att lyckas

Genom åren har hon sett hur programmet har utvecklats och blivit lättare att följa och lyckas med.

- Innan var det mer strikt och reglerat: “Detta ska du äta”. Nu är det friare att planera och ta egna beslut. Och det finns såklart betydligt fler produkter i affären att välja bland.

Nya vänner och gemenskap är ord som återkommer när Eva beskriver hur det är att vara trogen medlem. Båda hennes systrar är eller har varit medlemmar och de har förstås stöttat varandra i vått och torrt. De tre systrarna åkte tillsammans med på ViktVäktarnas träningsresa till Mallorca två år i rad, 2018 och 2019. Ingrid hade tidigare varit medlem till och från, men inte Barbro. Det var först på andra resan som även Barbro slog till och blev medlem.

- Jag berättade för en av coacherna under en bergsvandring om att min syster till slut, efter 33 år, också hade gått med. På kvällen när vi alla var samlade kallade de upp henne och belönade henne med en kokbok för detta. Nu har hon varit guldmedlem i ett och ett halvt år!

Eva har också en mycket stöttande man som heter Leif. De har varit ett par sedan 1970. Han är den som oftast handlar hem bra mat som hon mår bra av, massor av frukt och grönt!

- Varje vecka gör han dessutom det som vi hemma kallar “Veckosallad” till oss med vitkål, morötter, lök och dressing. Det är ViktVäktarnas klassiska vitkålssallad.

Välj att vakna som ViktVäktare!

Förutom stöd från systrar, man och andra medlemmar så lyckas Eva ofta peppa sig själv om hon känner att motivationen tryter.

- Det är egentligen bara “upp på banan igen”, en klassiker ju! Men man kan också tänka såhär: Om man inte somnar som ViktVäktare så kan man välja att vakna nästa morgon som en. Inte älta snedsteg utan bara på’t igen.

För att undvika dikeskörningarna har Eva alltid påfyllt hemma med tonfisk, krossade tomater, linser och andra basgrönsaker. Frysta mangotärningar är toppen om sötsuget slår till.

- Jag gör ofta gazpacho och den kan jag variera utifrån säsong och vad jag har hemma. Kokboken “Mat att älska” som kom 2018 använder jag mycket. Den har jag haft stor glädje av.

Eva ser inte att hon kommer släppa ViktVäktarna i första taget.

- Jag tycker det är så roligt att vara med, och nu senaste tiden har det ju bara blivit ännu roligare. Genom åren har jag samlat på mig 20 guldstjärnor som jag fått för varje år som jag blivit guldmedlem. Jag har dem i en nyckelknippa. Nuförtiden är det berlocker man samlar och jag har en sådan. Hittills.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.