Framgångshistoria - Niklas -20 kg

Publicerad 13 april 2023

Som gammal elitidrottstränare har Niklas åren efter han slutade haft svårt att hitta balansen när det gäller mat och träning. Han hade provat flera metoder och när hans fru föreslog att han skulle prova ViktVäktarna® tillsammans med henne var han inte helt övertygad.

- Min tanke var i början att upplägget främst är riktat mot kvinnor, men jag är glad att jag bestämde mig för att prova ändå för ViktVäktarnas program har verkligen hjälpt mig att hitta balansen och kunna leva det livet jag vill. Dessutom kan jag och min fru göra resan tillsammans vilket gör det mycket roligare.

Annat mindset denna gången

Skillnaden mellan denna gång och de tidigare gångerna Niklas velat gå ner i vikt är hans mindset, den här gången ligger fokuset på att må bra livet ut.

- Jag har inte stressat för att gå ner direkt utan låtit det ta sin tid och fokuserat på att må bättre. Jag har hittat en bra nivå som jag kan leva på och som jag vill leva på. Jag har kontroll på vad som händer med kroppen när jag följer programmet.

Tränar numera flera gånger i veckan

Mycket har förändrats, Niklas känner sig gladare, har mer energi och känner sig nöjd när han ser sig i spegeln. Dessutom orkar han träna basket tre gånger i veckan och har även lagt till promenader och styrketräning.

- Jag äter fortfarande allt jag vill äta, men jag gör smarta val. Det känns skönt att veta att om jag byter det ena mot det andra kan jag fortsätta leva som jag vill.

Niklas nu & då:
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
Niklas har gått ner 20 kg med hjälp av ViktVäktarnas program och känner sig numera mycket gladare och piggare.

Niklas delar flera gånger i veckan med sig av tips i sin viktnedgång på Instagram, på sitt konto @viktvaktarhansson inspirerar han sina följare att hitta balansen och göra hälsosamma val.

- Mina följare uppskattar att jag delar med mig av mina insikter, och att jag delar recept och förslag på produkter. Jag har massor av små tips att dela med mig av. Min treåring älskar pannkakor och sedan vi introducerade bananpannkakor kan hela familjen äta samma.

Reggar alltid i förväg

För att hålla motivationen uppe har Niklas som motto att alltid regga innan han äter. Tidigare kunde han hamna efter med att registrera och “lika bra” äta något eftersom han inte hunnit. Därför underlättar det för honom att regga i förväg för att hålla sig på banan.

- Jag får många frågor på Instagram om tips för att lyckas, och det jag alltid understryker är: Se det långsiktigt. Det tar inte några veckor att förändra rutiner som tagit ett helt liv att skapa. Ha tålamod!

Niklas använder WW-appen dagligen och streckkodsläsaren är en favorit.

- Jag kan fortfarande bli häpen när jag ser vad vissa livsmedel jag brukade äta tidigare innehåller, streckkodsläsaren gör verkligheten påmind på ett bra sätt. Dessutom gillar jag att ta en nöjestripp och scanna produkter i butiken för att det är roligt att se vad saker innehåller.

Inspirerar och inspireras på Instagram

Nu har Niklas hittat balansen och hans mål är att fortsätta vara en inspirationskälla, både genom sitt Instagramkonto och även för sina kompisar:

- Genom Instagram får jag massor av stöd och pepp att fortsätta med mina hälsosamma vanor. Jag har hittat det sättet som jag vill leva på framöver, har ökat upp min träning och känner mig så mycket piggare och gladare. Dessutom har många av mina kompisar haft fina resultat på programmet. Vi gör detta tillsammans, avslutar han.

Niklas favoritrecept från WW-appen

Prova en av Niklas favoriter redan idag!