Pasta Alfredo med kyckling

8
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta alfredo är en krämig pastarätt fullproppad med vitlök och parmesan, en snabb och enkel klassiker som passar hela familjen. Dessutom funkar den både som en snabb vardagsrätt när tiden är knapp och som en riktig festrätt som snabbt svängs ihop när gästerna kommit! I detta recept har den kompletterats med kycklingfilé och spenat för en ännu matigare rätt.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, tagliatelle

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Matlagningsgrädde 4%

2½ dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Spenat

70 g

Parmesanost riven

1 dl

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara lite vatten till sidan av.
  2. Strimla kyckling och bryn i margarin. Salta och peppra.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, fräs mjukt och glansigt i margarin i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning. Lägg i kyckling och låt puttra tills den är klar.
  4. Blanda ner pastan i kycklingsåsen och spä ev. med lite pastavatten. Rör ner spenat och riven parmesan och blanda runt. Krydda med peppar och servera.

Anteckning

Pasta alfredo brukas även ätas som förrätt i Italien, gör då lite mindre portioner och servera utan kycklingen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!