Lotta, -20 kg

"För mig är ViktVäktarna® en utbildning i kost och välmående!
Publicerad 29 mars 2019

Lotta, -20 kg

“Upp ett kilo om året i 22 år” - så sammanfattar Lotta bakgrunden till att hon valde att ändra sin livsstil en gång för alla. Lotta var med i ViktVäktarna 1987, under eran som “utbyten” var modellen för att nå målvikt.

- Bland annat fick man inte äta varm mat den första veckan, det var striktare då och man skulle gå precis efter programmet. Jag gick på workshops men gick inte i mål den gången.

Gången därpå, 1996, gick hon i mål och blev guldmedlem. Därefter slutade hon att gå på workshops. Men det slutar hon inte med den här gången.

- Nej, absolut inte. Vi har en mycket bra coach i Västerås där jag går. Jag har fått flera nya vänner och lärt mig massor!

Med bröllop som morot

Det var efter en resa till Island i juni 2016 som Lotta skrev in sig på nytt.

- I januari samma år hade min man Stefan friat till mig. Han stöttade mig till hundra procent och föreslog att vi skulle gifta oss när jag gått i mål i juni 2017. Det klarade jag, och Stefan åkte med på ett bananskal, och gick ner en del i vikt han med!

Så precis ett år efter hemkomsten från Island blev Lotta en lycklig fru Hedman hemma i trädgården!

Lotta, nu och då (2016)
Lotta nu
Lotta nu
Lotta då
Lotta då

Därför väljer Lotta ViktVäktarna

Eftersom Lotta har lyckats tidigare med ViktVäktarna så vet hon att det fungerar. Dessutom är det så roligt att vara med berättar hon.

- Det är gemenskap, nya vänner och man blir peppad till tusen av coachen! Både i motgång och i medgång. För var tredje kilo man går ner får man en guldstjärna. Då känner man sig så stolt. Jag kommer alltid hem från ViktVäktarna med massa energi.

Aldrig haft så mycket frukt hemma

Framför allt är det frukt och tallriksmodellen som Lotta lyfter fram som viktiga framgångsfaktorer.

- Jag har aldrig haft så mycket frukt och grönt hemma. Och tallriksmodellen valde jag för att slippa registrera allt jag äter resten av livet. Den fungerar jättebra som rättesnöre.

Något hon också alltid har hemma är räkor och ägg.

- Det är NollPoints-mat som underlättar kvällsmaten om inspirationen inte infinner sig. Mättar bra och känns lite lyxigt på samma gång.

Lotta njuter av maten nu på ett annat sätt. Med sitt nya mindset är det enkelt att sortera bland allt som lockar och utmanar.

Jag tar ju hellre ett glas vin till maten än 2 ballerinakex till exempel. Och folk runtomkring mig accepterar ett “nej tack” från mig på ett annat sätt. Jag kan helt lugnt säga “jag vill inte gå upp i vikt igen”. Så det är väl som coachen Hanna säger “du kan ju det här nu, du har landat i det!”

Lottas WW ViktVäktarfavorit

“Jag brukar byta ut potatisen mot palsternacka”