Louise -35 kg

-Jag ville hitta tillbaka till träningsglädjen och vara en glad mamma till mina barn
Publicerad 20 april 2021

Louise var storvuxen redan innan hon fick barn. Hon gick upp 25 kg under första graviditeten men eftersom nästa barn kom tätt inpå så hann hon inte tappa extrakilona emellan.

- Jag hade en rätt skev relation till mat sedan innan. Det var allt eller inget så att säga. Som nybliven tvåbarnsmamma kände jag bara att jag inte vill spendera min tid i soffan!

Det var Louises mamma och syster som rekommenderade henne att testa ViktVäktarna®. Med gott stöd av dem, och inte minst av sambon Sven, var Louise snart i full gång.

- Jag var först rädd för att jag inte skulle klara av att äta efter ett program, men Sven peppade mig. Han var på mig att jag skulle äta allt som ingick så att det blev rätt, och att jag skulle bli mätt på riktig mat.

Njuter numera av god mat

Ganska snart märkte Louise att det fungerade över förväntan och hennes syn på mat har förändrats.

- För mig är detta en livsstilsförändring, ingen tillfällig bantningskur. Jag var lite orolig för att detta skulle trigga ett ätstörningsbeteende hos mig men min syn på mat ger mig inte ångest utan jag njuter av god mat, jag kan äta allt och det finns ingen skam kring något livsmedel.

Louise, nu & då
Louise nu
Louise nu
Louise innan
Louise innan

Med rutiner och tallriksmodellen som stöd

Tidigare kunde Louise börja dagen med två koppar kaffe och sedan snabbt iväg till jobbet. Till lunch blev det ofta en väldigt stor lunchlåda eller någon blodsockerhöjande hämtmat.

- På eftermiddagarna tog jag alltför ofta en chokladbit eller läsk för att piggna till. Väl hemma på kvällen åt jag middag väldigt fort. Innan jag hann känna mättnaden tog jag mer mat. Dessutom blev jag hungrig efter nattningen av barnen. Så det var en ond cirkel som jag nu har brutit.

Nu beskriver hon sitt ätbeteende som det rakt motsatta.

- Jag börjar dagen med gröt eller miniyoggi. Till fika och mellanmål kan jag ta en frukt eller knäckemacka. Lunchlådan är oftast hemifrån, men om jag köper i affären kan det bli en soppa från ViktVäktarna. På kvällen blir det vanlig mat enligt tallriksmodellen. Med mycket sallad och grönt!

Om hon har några sparade Points till helgen så kan hon lyxa till det då.

- Det kan vara chips eller något annat som jag verkligen är sugen på. Och till helgfrukost gör jag gärna kesoplättar eller bananplättar.

Vill vara en glad mamma

Nu har Louise hittat ett sätt att förhålla sig till mat som fungerar bra för henne.

- Det känns verkligen jättebra! Nu har jag vant mig vid att äta lagom portioner så jag kan sätta stopp när jag inte är hungrig mer. Jag tänker dessutom mer på att äta långsammare, lägga ner besticken mellan tuggorna. Och inte minst så dricker jag massor av vatten!

För Louise är det viktigt att bibehålla balansen och rutinerna som hon hittat i livet, inte bara för sin egen skull, utan även för barnen Lucas 2 år och Edwin 5 år.

- Jag vill kunna vara en glad mamma till mina barn. Och det är viktigt för mig att kunna äta samma mat som dem.

Hittat träningsglädjen igen

Som aktiv idrottare i de yngre åren var det också viktigt för Louise att hitta tillbaka till träningsglädjen.

- Jag tränade mycket fotboll innan, men med kilona kom också stillasittandet, och att jag inte orkade ta tag i träningen.

Men det har det blivit ändring på nu. Det började med promenader som senare utökades till löpning.

- Jag var aktiv i Community och pratade mycket om min löpning. Därifrån tog jag steget till mitt eget Instagramkonto @lollokingen där jag fokuserar på att jag tränar löpning.

För att få tid till träningen så delar Louise och Sven på nattningen av barnen. De turas om varannan kväll.

- Då går jag antingen till gymmet, promenerar eller springer. När jag kommer hem tar jag ett ägg eller lite kvarg för att inte tappa orken helt efteråt.

--------------------------------------

Louise nådde sin målvikt i september 2020 och i juni 2021 blev hon en av testpiloterna av nya programmet PersonligaPoints.

Under vinterkampanjen 2021 syns hon i ViktVäktarnas reklamfilm. Vi tog en pratstund med Louise och frågade hur det gått sedan sist och vad hon tycker om det nya programmet.

Louise om PersonligaPoints

- Många av de livsmedel som jag fick upp ögonen för när jag började med ViktVäktarna finns idag att få på sin NollPointslista. Det är ett bra sätt att uppmuntra hälsosamma val och för min del är det skönt att inte behöva väga och mäta dem. Jag gillar konceptet, det ska vara enkelt jämt!

Hittat ny kvällsvana

Idag står ägg och quinoa på Louise NollPointslista. Den stora förändringen att man nu kan lägga till Points genom att äta grönsaker, dricka vatten och röra på sig har fått Louise att hitta en ny kvällsvana:

- När jag och min sambo börjar bli trötta runt 21.00 men ändå vill se ett avsnitt till av serien går vi och hämtar varsin morot i kylskåpet, då piggnar vi till och numera lägger jag även till en Point då.

Fortfarande i balans

Louise känner att hon hittade sin balans med ViktVäktarna, hon ser maten hon äter i Points och har hittat ett sätt att leva som passar henne.

- Nu, efter 2 år med ViktVäktarna har jag lätt att gå tillbaka till rutinerna igen t.ex. efter en kalashelg. Jag märker att kroppen gillar mina nya rutiner, hyn är bra, jag är glad och pigg och orkar mer än tidigare.

Träningen är fortfarande viktig

Träningsglädjen finns kvar och Louise har fått flera nya vänner genom sitt Instagramkonto.

- Jag har synkat min aktivitetsklocka med appen och när jag tränar får jag massor Points, de äter jag såklart upp för jag känner att jag behöver det när jag tränar så mycket som jag gör.

- En annan viktig grej för mig är att jag ska äta samma mat som barnen, vi kan ha våra tacofredagar och pizzalördagar och vi ska alla kunna njuta av det, avslutar Louise.

Louise, - 35 kg

"Jag ville hitta tillbaka till träningsglädjen och vara en glad mamma till mina barn."

Louise favoritrecept

-Jag bakade chokladfudgekakor tillsammans med min son. Det var med äppelmos som gör de fudge-iga i konsistensen och inte så mycket socker. Så goda! Till midsommar förra året bakade jag en fantastiskt god flarntårta som också var jättegod.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.