Foto av Chokladfudgekakor från WW ViktVäktarna

Chokladfudgekakor

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Ljuvliga småkakor med choklad och äppelmos. Äpplemoset gör att kakorna får sin fudge-konsistens utan att göra dem för söta. Perfekta till jul, men funkar så klart när som helst på året!

Ingredienser

Socker

2 dl

Kakao

1 dl

Smör

4 msk, rumsvarmt

Äppelmos utan tillsatt socker

100 g

Vaniljpulver

¼ tsk

Vetemjöl

4 dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

¼ tsk

Florsocker

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop socker, kakao och smör. Blanda ner äppelmos och vaniljpulver.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och blanda sedan ner i äppelmossmeten.
  4. Forma 40 små bollar och lägg ut på två plåtar med bakplåtspapper, ca 3 cm mellanrum. Sätt in i ugnen 8 minuter.
  5. Låt kakorna svalna ca 1 minut på plåten och sedan helt på ett galler. Pudra över lite florsocker när de svalnat helt.