Martina, -29 kg

-Jag vill att de goda vanorna smittar av sig på barnen
Publicerad 14 december 2020

Efter varje graviditet gick Martina ner 10 kg, men sen stod det still. Det var efter andra barnets födelse, i oktober 2019, som hon kände att det var dags att ta tag i det.

- Jag har pendlat i vikt sedan tonåren. Genom åren har jag testat olika dieter som har varit effektiva för viktnedgång men där kilona kommit tillbaka i samma takt som de försvann.

Sagt och gjort. Hon blev digitalmedlem i januari. Det hände grejer direkt. Efter bara 4 veckor hade hon gått ner 7,1 kg.

- Jag satte som mål att gå ner 25 kg. Jag blev förvånad över hur lätt det gick för mig. Det blev minus på vågen i princip varje vecka. Och inte bara för mig, min sambo tappade några kilon också utan att ens medvetet följa programmet!

Mer ork och energi

Den största vinsten för Martina är att hon orkar betydligt mer nu.

- Som småbarnsförälder har jag en helt annan energi i kroppen. Dessutom tycker jag att det är roligt att ha fått in nya hälsovanor och hoppas att jag som mamma kan vara en god förebild. Kanske smitta över hälsobeteendet på mina barn.

Martina har inte ändrat så väldigt mycket kring vad hon äter för sorts mat. Hon har framför allt valt en annan typ av produkter.

- Innan så tänkte jag att jag åt nyttigt, inte så mycket snabbmat till exempel. Men genom att bara ha bytt från fruktfil till naturell, yoggi till miniyoggi och så vidare så har det hänt massor!

Med två små barn hemma och två bonusbarn varannan vecka krävs det mycket planering kring maten.

- Det går bra, alla i familjen äter i princip samma maträtter. Det gäller också att bara ha bra mat hemma så att det alltid går att göra bättre val. Särskilt nu i coronatider när jag är hemma extra mycket så ser jag till att ha påfyllt!

Martina, nu & då
Martina nu
Martina nu
Martina då
Martina då

Appen - en vän på vägen

För Martina har ViktVäktarna®-appen kommit att bli ett bra verktyg att ha med på resan.

- Streckkodsläsaren använder jag dagligen när jag lägger till livsmedel i “Min dag”. Så smidigt att bara scanna, det är ju superenkelt! Även communityn, det är så bra och peppande att se hur alla andras resor går. Sedan är det ju alla recepten som ger massor av inspiration. Maträtterna går verkligen hem i familjen. Libapizza till exempel. Den gör vi ofta!

En av de nya funktionerna i appen heter “Vad har du hemma?” och den har Martina testat med framgång.

- Den är ju jättesmidig! Jag bara öppnar kylen, tittar efter vad jag har, skriver in ingredienserna och klickar sen bara fram recept att välja bland. Perfekt vid lunch om jag inte riktigt vet vad jag ska äta.

Tittar tillbaka för pepp

När motivationen tryter och Martina behöver peppa sig själv har hon ett knep att ta till.

- Titta tillbaka! Om jag har känner att sötsuget är alltför påträngande så går jag in på appen och kollar på diagrammet. Då ser jag tydligt vilken resa jag gjort på kort tid. Då kanske inte den där lilla chokladbiten är värt det.

Men, så tillägger hon:

- Ibland kan det ju faktiskt vara värt det. För jag har ju gjort en stor förändring i mitt sätt att tänka, jag har kommit en bra bit på vägen. Och, jag vet att jag kan äta allt men inte alltid.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.