Monica, -33 kg

-Jag ville känna mig fin i klänning på min sons bröllop.
Publicerad 20 april 2021

Monica var trött på att gå runt och dra på en massa kilon men gjorde aldrig något åt saken. När hennes äldsta son David, en dag kom hem och berättade att han skulle gifta sig var det något inombords som vaknade till.

- Jag sa till mig själv att “nu får det fasen vara nog”! Jag gillar ju att köpa kläder, men om jag nu skulle kunna känna mig fin i en klänning så var det lite akut! Så det blev min morot, och mitt “varför”.

Sedan frågade Monica en arbetskamrat om de inte skulle ta och gå på en workshop hos ViktVäktarna® ihop. Det var i slutet av 2019.

- Jag var ju medlem för flera år sedan och kände därför till konceptet. Så jag bestämde mig för att det fick bli så. Och det var tur att hon följde med, annars hade det nog aldrig blivit av!

Så hände corona. Bröllopet blev inställt på obestämd tid. Men Monicas hälsoresa var redan i full gång!

Monica, nu & då
Monica nu
Monica nu
Monica då
Monica då

Stödet från andra betyder mycket

Varje vecka gick Monica på workshops och vägde sig. I oktober 2020 gick hon i mål, 33 kg lättare.

- Jag är mycket lättare i kroppen nu. Det är en fantastisk känsla. Jag känner mig gladare och tänker inte att “alla tittar på en”. Jag var inte nöjd med mig själv innan. Nu kan jag bara vara den jag är, utan att bekymra mig över hur jag ser ut. Och inte minst, jag orkar leka med barnbarnen!

Sedan pandemin drog in så har alla workshops varit livesända. Monica har gått in för att vara med på alla livesändningar och att göra hela resan till sitt eget projekt.

- Coachen Anna-Lena har varit fantastisk. Hon har peppat mig hela vägen. Jag tycker faktiskt att det har gått lätt! Jag vågar nästan inte säga det högt. För det finns ju såklart de som kämpar och tycker det är svårt men för mig har det gått väldigt smidigt.

Sambon Kenneth har också varit ett stort stöd för Monica, precis som de båda sönerna Pontus och David.

- Min yngsta son Pontus har själv satsat på hälsa, träning och att äta rätt de senaste åren. Han har peppat mig mycket och trott på mig hela vägen: “Det här är ingen konst för dig mamma, det här är lätt!” Jag började med styrketräning på gym, men nu, på grund av pandemin, blir det mest långa rejäla promenader.

“Med appen väljer jag rätt redan i affären!”

Appen använder Monica dagligen som stöd.

- Jag registrerar allt jag äter, men lagar oftast mat efter eget huvud. Det händer att jag tittar efter recept, till exempel om någon ska komma över på middag. Community kan jag sitta och läsa i, det är väldigt inspirerande att se hur andra har lyckats. Man får alltid något tips på mat eller bra produkter. Jag är inte så aktiv själv men det måste man ju inte vara. Och skannern är superbra när man går och handlar. Man kan göra rätt val redan i affären!

Monica berättar att hon alltid har ätit bra mat men lite för stora portioner. Nu äter hon i princip samma sorts mat som innan men med några få, viktiga skillnader.

- Godis och fikabröd äter jag vid speciella tillfällen. Generellt äter jag mer frukt, men jag har tagit bort allt vanligt socker. Jag fokuserar på mer fisk och skaldjur och har dragit ner på det röda köttet. Innan drack jag alkohol vid festliga tillfällen men sedan corona började har det inte blivit något sådant alls.

När suget efter “något gott” slår till finns det ett par saker som Monica gärna njuter av när det finns utrymme.

- Linskakor med smak av lök och gräddfil är riktigt gott. Igloo-glass är en annan favorit, den är förhållandevis låg i SmartPoints.

Ett par favoritrecept från ViktVäktarna är kyckling Alfredo och röd linssoppa.

- Jag älskar soppor och grönsaker. På söndagar, när det ofta finns en del över i grönsakslådan slänger jag in en hel plåt med grönt i ugnen. Det har jag under veckan till lax eller någon annan god fisk. Jag försöker tänka så, att jag gör det enkelt med maten.

“Det är så här jag ska leva”

Monica ser ljust på framtiden och berättar att hon kommer fortsätta med de goda vanorna hon nu har.

- Jag har tänkt att det är så här jag ska leva. Jag har gått ner så sakta, lite grann varje vecka, så det har helt naturligt blivit min livsstil. Men jag känner att jag måste fortsätta ha appen så att jag har koll.

Det är inte heller bara portionsstorlekarna som har minskat för Monica.

- Det är massor av plagg som har fått åka ut! Jag har handlat en hel del nya kläder men också skor. Jo, jag har faktiskt gått ner en skostorlek också!

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.