Per-Magnus -15 kg

"Det är helt fantastiskt, nu kan jag åka skateboard med mitt barnbarn. Det har jag inte kunnat göra på många år"
Publicerad 12 december 2022

När PM fick svårt att knyta skorna och var för trött för att följa med kompisarna ut på promenad kände han att det var dags att göra något åt situationen. Den matlagningsälskande reklamaren scrollade på Instagram och där dök ViktVäktarna® annons upp.

- Eftersom jag är känslomänniska och tar mina beslut baserat på magkänsla kändes det bra och jag blev medlem direkt, berättar han.

Målet har ändrats med tiden

Målet från början var att gå ner 20 kg men efter hand har det ändrats till att leva sunt, regga i appen och ha ett friskt liv.

- Jag läste på endel när jag väl blivit medlem och försökte hitta min väg in i programmet. Det är viktigt för mig att regga och jag blev nitisk där ett tag men det har gjort att jag har koll på vad jag kan äta per dag.

PM har ett stort matintresse och älskar italienskt. Med ViktVäktarnas program kan han fortfarande laga mat och umgås med vänner på middagar.

- Jag äter samma mat som innan men har bytt ut grädde till matlagningsbas och pastan till fullkorn eller bönpasta.

Har hittat bra matrutiner

Långa dagar på jobbet på reklambyrån kräver bra matrutiner för att hålla energin uppe och PM har hittat sin grej som gör att han orkar med.

- Frukost och mellanmål är inget jag har prioriterat tidigare men det gör jag nu. Jag missar inte en enda frukost och jag äter alltid en banan klockan 10.

Ägg är en storfavorit på NollPointslistan som fungerar till alla måltider.

- Ägg på knäckebröd är perfekt till frukost, på lunchen gör jag ofta en omelett och blir jag hungrig mellan målen tar jag ett kokt ägg.

PM nu & då
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey
Numera är de dagliga promenaderna ett måste för att PM ska orka sitt hektiska liv på reklambyrån.

PM motionerar numera varje dag. Det är promenader ute som gäller för att även få frisk luft och detta har även gjort sömnen mer kvalitativ.

- Jag går ibland både en runda på lunchen och en på kvällen, det är för det mesta jobb som snurrar i huvudet på mig och under stressiga perioder hjälper det mig att sova bättre.

Som en bonus kan han nu även åka skateboard med sitt barnbarn.

- Det är helt fantastiskt, det har jag inte kunnat göra på många år, berättar PM entusiastiskt.

Avsätter points för vin när han känner för det

Att kunna ta ett glas vin då och då är en viktig del av PMs vardag och då avsätter han de Points per dag som behövs för det.

- Jag har inte ändrat så mycket i mitt liv, jag äter samma mat som innan fast inte lika mycket. Jag älskar appen och kommer behålla den framöver. Numera är det jag som ringer mina vänner och vill ta en promenad istället för tvärtom.

Orkar mycket mer

Den nya livsstilen gör att han känner sig piggare, gladare och lättare i kroppen. Han går inte hem och sätter sig i soffan efter jobbet utan hittar på saker och går ut. För alla som funderar på att bli medlem i ViktVäktarna har PM bara ett tips:

- Just do it. Tänk inte för mycket på det utan bara gör det, för det kommer garanterat bli bra, avslutar han.

Per-Magnus berättar mer om sitt varför

Per-Magnus
Per-Magnus
Per-Magnus har gått ner 15 kg med ViktVäktarna

PMs favoritrecept

I WW-appen finns över 4000 recept. Prova några av PMs favoriter!