[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Lasagnesoppa från WW ViktVäktarna

Lasagnesoppa

10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagnesoppa är precis vad det låter som, en lasagne i soppform. Hur enkelt som helst när du är sugen på lasagne, men inte har orken, eller tiden, att göra en klassisk variant.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Olivolja

1½ msk

Nötfärs 5%

500 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Oregano

2 tsk, torkad

Basilika

2 tsk, torkad

Vatten

8 dl

Krossade tomater

2 förp

Hönsbuljongtärning

2 st

Lasagneplattor, torkade

8 st

Parmesanost

4 msk

Basilika

3 msk, färsk

Instruktioner

  1. Finhacka lök.
  2. Värm olja i en gryta och fräs lök ca 10 minuter. Blanda ner färs och låt steka med tills den börjat få färg. Tillsätt finriven eller pressad vitlök och tomatpuré och stek under omrörning 1-2 minuter. Tillsätt kryddor, vatten, krossade tomater och buljongtärningar och låt sjuda under lock 10 minuter.
  3. Bryt ner lasagneplattorna, låt sjuda under lock tills pastan blivit lagom mjuk. Spä ev. med lite mer vatten och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera toppad med parmesan och hackad basilika.

Anteckning

Det är gott att blanda ner lite ricotta på slutet för att få ett ännu mer lasagnelikt resultat!